Nigde'de 15 Temmuz Etkinlikleri Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Nigde’de çesitli etkinlikler düzenledi.

Nigde'de 15 Temmuz Etkinlikleri Düzenlendi
2 gün süren etkinlikler çerçevesinde, 15 Temmuz Sehitleri Anma Futbol Turnuvasi, Nigde Sehitliginin ziyaret edilmesi, ’Demokrasi Milli Birlik Günü’ temali fotograf sergisi açilisi ve camilerde sehitler için Mevlit ile Hatmi Serif Duasi gerçeklestirildi.

Etkinlikler aksam saatlerinde ise, ’Milli Birlik Yürüyüsü’ ve fener alayi ile devam etti. Nigde Derbent Kavsagindan baslayan yürüyüse, il protokolünün yani sira çok sayida vatandas da katildi.

Yüzlerce vatandas ellerinde Türk bayraklari ile milli birlik yürüyüsünü gerçeklestirdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenen konserle devam etti.

Düzenlenen programa Nigde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Nigde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, Nigde Il Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Nigde Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Nihat Özkök, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sehit Ömer Halisdemir’in babasi Hasan Hüseyin Halisdemir, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri STK’lar ve vatandaslar katildi.

Konser öncesi konusma yapan Vali Mustafa Koç; "Sanli tarihimiz boyunca nice ihanetleri ve badireleri görmüs ve buna karsi gögsünü germis olan milletimize esaret boyundurugu vurma çabasiyla kalkistiklari darbe girisimine karsi milletimiz; 15 Temmuz gecesi bir kez daha kendisinden beklenen asil durusu göstermis ve ihaneti engellemistir. Tankin, topun, tüfegin, uçagin, helikopterin karsisina sadece ve sadece imaniyla, inanciyla ve yüregiyle dikilen Türk Milleti; demokrasi ugruna, bagimsizlik ugruna, Türkiye askina tipki Çanakkale’de, Istiklal Savasi’nda oldugu gibi o gece tek yumruk, tek ses olarak genciyle, yaslisiyla, kadiniyla erkegiyle devletine ve milletine sadik askeriyle, emniyet güçleriyle, medyasiyla, sivil toplum kuruluslariyla bir bütün olarak Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla milletçe 81 ilde tüm meydanlari doldurarak demokrasimize, milli irademize, vatanimiza, bayragimiza cani pahasina sahip çikarak bu hain ihanet sebekesine ’dur’ demistir. Egemenligin yegâne sahibinin millet oldugunu bir kez daha tüm dünyaya göstermistir" diye konustu.

Kaynak: İHA