Mus Valisi Gündüzöz Açiklamasi 'Bu Hain Darbe Girisimi Kadar Kallesçe Yapilanina Hiç Rastlamamistik'

Mus’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çesitli programlar düzenledi.

Mus Valisi Gündüzöz Açiklamasi 'Bu Hain Darbe Girisimi Kadar Kallesçe Yapilanina Hiç Rastlamamistik'


Mus Valiligi tarafindan Belediye Meydani’nda düzenlenen anma programi, protokol üyelerinin 15 Temmuz Fotograf sergisini gezmesiyle basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve akabinde Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden program, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli yayin görüntüsünün ekrana yansitilmasiyla devam etti. Sancak kosusunda derece alan sporcular, sancagi Vali Ilker Gündüzöz’e teslim etti. Sancagi teslim alan Vali Gündüzöz, sporcularla fotograf çektirdi.

“Milletleri millet yapan böyle zor anlardir”

Meydandaki vatandaslara bir konusma yapan Vali Gündüzöz, hain darbe girisiminin üzerinden 6 yil geçtigini ve Türkiye’nin her yerinde vatandaslarin darbe girisimine karsi el birligiyle fedai can eylemek için sokaklara çikarak, hiçbir seyden korkmadan mücadele ettigini söyledi.

Milletleri millet yapan durumlarin zor anlar olduguna vurgu yapan Vali Gündüzöz, “Yoksa el bebek, gül bebek zamanlarda isler yoluna gittiginde bir toplum olarak yasamak kolaydir. Ama bu memleket her zaman bu tip sikintilar karsisinda bir arada hareket eden çok güzel bir millete sahiptir. Bizim en büyük gücümüz bu. Tarihimizde de benzer örnekleri var ama 15 Temmuz’da, 6 yil önceki bu hain darbe girisimi kadar kallesçe yapilanina hiç rastlamamistik. Çünkü hainlerden her zaman dikkatle sakinmak gerekir ama münafikça dost görünüp, içinden görünüp de arkadan kallesçe yaklasanlara daha dikkatli olmak gerekir. O gün iste bu millete bu yapildi. Türkiye’nin her yerinde belli hainler organize oldular. Bunlarin FETÖ basta olmak üzere iç uzantilari, disarida da dis mihraklar el birligiyle bu vatani parçalayabileceklerini, isgal edebileceklerini zannettiler. Ama hesaba katmadiklari her zaman oldugu gibi bu milletin ferasetiydi, cesaretiydi” dedi.



“Bizim en büyük sermayemiz milletimizdir, örfümüzdür, kültürümüzdür”

“Bu millet burada eger hür bir sekilde su bayragimiz dalgalanirken, çocuklarimiz neseli bir sekilde burada kosustururken, bu ambiyansi havayi yasiyorsak, basta 252 sehidimize bunu borçluyuz” diyen Vali Gündüzöz, “Allah, onlara rahmet eylesin. Cennetiyle ödüllendirsin. Peygamber efendimize komsu eylesin. Bunun yaninda binlerce gazimiz ve milyonlarca sokaga dökülen kiymetli vatandaslarimiz, hepimizin bu memleketin kurtulusunda emegimiz var. Allah’a hamdolsun ki Cumhurbaskanimizin liderliginde, onun bir çagrisiyla memleketin her kösesinden Mus’unda, Istanbul’unda, Ankara’sinda, Bursa’sinda, Diyarbakir’inda, Güney’inde, Kuzey’inde, Dogu’sunda, Bati’sinda tüm insanimiz demokrasi için, Cumhuriyet için, bayrak için, ezan için sokaklara, meydanlara çikmistir. Bu bizim gücümüzdür. Bizim en büyük sermayemiz milletimizdir, örfümüzdür, kültürümüzdür. Allah’a hamdolsun” ifadelerini kullandi.

“Bu tarihte ilktir”

Türkiye’de bu derece büyük bir komplo ve bu kadar yaygin bir cografyada ilk defa böyle bir direnisin oldugunu anlatan Vali Gündüzöz, “Bu tarihte ilktir. Onun için 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrasi diye tarihi kategoriye ayirip Türk tarihini böyle analiz etmek son derece önemlidir. Simdi olaylarin içinde yasiyoruz. Ama 20 yil sonra, 50 yil sonra bugünleri, yapilanlarin ne kadar önemli ve büyük isler oldugunu o zaman daha iyi bu millet ve yeni kusaklar idrak edecek” diye konustu.



“Bu memleketin bedeli sehit kanidir”

Bu vatanin bos kazanilmadigini isaret eden Vali Gündüzöz, konusmasini söyle tamamladi:

“Sehitlerin kani üzerinde yükselen vatanda, sehit kani verilmeden teslim olmaz. Bu memleketin bedeli sehit kanidir. 3-5 çapulcunun, teröristin, hainin bu memleketi parçalamasina bu millet asla müsaade etmez. Bugün eger ezanimiz okunuyorsa, bayragimiz dalgalaniyorsa iste bu aziz milletin ferasetiyledir. Ister FETÖ olsun, ister diger terör örgütleri olsun, baska hainler olsun, dis mihraklar olsun bu memleketi sekteye ugratamayacak, bölemeyecek, parçalamayacak. Iste bu meydan 6 yil sonra bile doluyorsa bu durumun ispatidir. Ama gevsememek lazim. Mücadele bitmedi. Hakla, batil arasindaki mücadele kiyamete kadar devam edecektir. Hiçbir zaman gevsememek gerekir, her zaman uyanik olmak gerekir. Buradan tekrar söz veriyoruz. Mus meydani sahit olsun, bu meydandaki bayraklar sahit olsun asla ve asla bu vatan birakilmayacaktir, bu bayrak indirilmeyecektir, bu ezan susturulmayacaktir. Muslu hemsehrilerimin adina Mus Valisi olarak burada ant içiyorum. Tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum, gazilerimize acil sifalar diliyorum ve Muslu kardeslerimizin hepsini selamliyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan Sehit Yücel Kurtoglu Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan müzik dinletisi yapilarak, siirler okundu. Program, Kur’an-i Kerim Tilaveti okunmasi, dualarin edilmesi ve salanin okunmasiyla sona erdi.

Anma törenine; Il Garnizon Komutani Piyade Albay Serhat Ulucan, vali yardimcilari, Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Sen, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, polis ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA