Denizlililer 15 Temmuz'da Yine Meydanlarda Bulustu

Denizlililer, 6 yil önce oldugu gibi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yine meydanlarda bulustu. 15 Temmuz’un Türk vatanini isgal kalkismasi oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, “Bizim bu inancimiz, birlik ve beraberligimiz oldugu sürece hiçbir düsman bizi yikamaz” dedi.

Denizlililer 15 Temmuz'da Yine Meydanlarda Bulustu


Denizlililer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yildönümünde vatani için kanini döken sehit ve gazilerine bir kez daha sükranlarini dile getirdi. Denizli Büyüksehir Belediyesinin 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda düzenledigi programa, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Istihbarat Albay Aziz Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve esi Berrin Zolan, MHP Denizli Il Baskani Yusuf Garip, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, davetliler ve binlerce vatandas katildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari Türk Tasavvuf Musiki Konseri ile baslayan programda kahramanlik türküleri seslendirildi, Türk Sanat Müzigi Konseri verildi.

Sehitler için saygi durusunda bulunuldugu programda hep bir agizdan Istiklal Marsi okundu. Denizli Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluslari kurduklari stantlarda vatandaslara çesitli ikramlarda bulundu. Dev ekrandan 15 Temmuz 2016’da yasananlarin anlatildigi sinevizyon gösterileri ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in halka seslenis konusmasi hep birlikte izlendi.

Türk milleti darbe girisimini bertaraf etti

MHP Denizli Il Baskani Yusuf Garip, 6 yil önce 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’ni sereflendiren tüm Denizlililere sükranlarini sunarak, “O gece hainler, bu ülkenin birligine, beraberligine ve bölünmez bütünlügüne ihanet etmeye kalkti. Ancak Denizlililer ve büyük Türk milleti yalinayak tanklarin, silahlarin önüne geçerek darbe girisimini bertaraf etti” ifadelerini kullandi.

“Vatanimiza, bayragimiza, ezanimiza sahip çikacagiz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 15 Temmuz 2016’da yasanan hain darbe girisimini hatirlatarak, “O gece hepimiz ayaga kalktik. Çünkü o sinsi planlar netice almak üzere 15 Temmuz aksamini seçmisti” dedi.

15 Temmuz’un vatani isgal kalkismasi oldugunu anlatan Baskan Zolan, bunun siradan bir darbe olmadigini belirterek, herkesin uyanik olmasi gerektigini vurguladi. Cumhurbaskani Erdogan’in çagrisiyla Türk milletinin ülkesine, demokrasisine ve bayragina sahip çiktigini belirten Baskan Zolan, “Birlik ve beraberlik içinde el ele kol kola vatanimiza, bayragimiza, ezanimiza sahip çikacagiz. Bizim bu inancimiz, birlik ve beraberligimiz oldugu sürece hiçbir düsman bizi yikamaz. Bundan sonra da birçok sekilde, farkli yöntemlerle ülkemizi isgal etmek isteyecekler. Uyanik olacagiz” dedi.



“Biz esareti kabul etmeyiz”

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 15 Temmuz 2016’da yasanilanlarin bir ihtilal veya darbe kalkismasi olmadigini, bunun resmen ülkenin isgali oldugunu kaydetti.

Burada vatana ihanet oldugunu belirten Vali Atik, sunlari söyledi: “Onun için benim milletim, büyük Türk milleti sokaklara indi. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum. Cumhurbaskanimiz milletini çok iyi taniyor. Onun için milletine bir isaret verdi ve Allah razi olsun Denizli’de oldugu gibi Türkiye’nin dört bir tarafinda bu milletin evlatlari vatanina ihanet edenlere karsi tek yumruk halinde birlesti. Biz esareti kabul etmeyiz, bu Türk milletinin en önemli özelligidir”

00.13’te salalar okundu

15 Temmuz 2016’da vatani için sehit düsen tüm kahramanlar için Kur’an-i Kerim tilavetinin okunup, dualarin edildigi gece vatandaslar 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Hatira Defteri’ne duygularini yazdi. 6 yil önceki gibi saat 00.13’de ise Denizli’deki tüm camilerden salalar okundu. Denizli Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi, gösterileriyle vatandaslarin coskusuna ortak olurken, vatandaslar geç saatlere kadar 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda demokrasi nöbeti tuttu.
Kaynak: İHA