Bakan Soylu Açiklamasi '15 Temmuz'dan Sonra FETÖ Ile Yaptigimiz Mücadelede Gelecege Ait Güçlü Bir Mirasi Biraktik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 15 Temmuz Kizilay Milli Irade Meydan vatandaslara hitap ederek “15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile yaptigimiz mücadelede gelecege ait güçlü bir mirasi biraktik” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda, 15 Temmuz Kizilay Milli Irade Meydan’inda nöbet tutan vatandaslara hitap etti. Bakan Soylu, burada yaptigi konusmada gün içerisinde yapilan programlar hakkinda bilgiler verdi.

Biz Müslümaniz bizim dinimiz diyor ki ‘Onlar diridirler siz onlari anlayamazsiniz’ sehitlerimiz bizim yani basimizda bizim beraberler suanda diyen Bakan Soylu su ifadeleri kullandi:

“Sizin 6 yil sonra tuttugunuz nöbette bizimle beraberlerdir. Buradan o kadar güçlü görüyorsunuz ki buradan o kadar cesaretli görünüyorsunuz ki kim karsimiza gelirse gelsin hangi pusuyu kurarsa kursun Amerika arkasinda olsun Avrupa arkasinda olsun Bati arkasinda olsun bu ülkenin birlik ve beraberligi üzerinde diz çökmeye mahkumdur. Biz 15 Temmuz da zannettiler ki diz çöktürürüz. Biz 15 Temmuz’dan sonra çok adimlar attik Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemine geçtik IHA ve SIHA’larimizla gerekli cevabi verdik. Yetmedi Çanakkale köprüsünü açtik. Yetmedi Dogu Akdeniz’de dogalgaz aramalarini gerçeklestirdik. 15 Temmuz’dan sonra Zeytin Dali Harekâti’ni Baris Pinari Harekâti’ni gerçeklestirdik. 15 Temmuz’dan sonra biz FETÖ ile PKK ile DAES ile mücadele ettik. DHPKC ile mücadele ettik. 15 Temmuz’dan arinmayi saglayamasaydik, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’yü devletten temizlemeseydik bir fitne saracaklardi. Onun için bu millet gelecek nesillere tarihi bir miras birakti.15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile yaptigimiz mücadelede gelecege ait güçlü bir mirasi biraktik. “

15 Temmuz’da Ankaralilarin büyük bir direnis ortaya koydugunu belirten Soylu, “O gece bende Ankara’daydim. Burada biz milletimizle mekik dokuduk. Tanka meydana okuyan insanlari gördüm. Bu millet asil bir millettir. Ankarali kardeslerimiz büyük bir direnis ortaya koymuslardir. Eger Ankara’yi ele geçirselerdi eger Ankara’da istediklerini yapsalardi bilmenizi isterim ki bu ülke bambaska bir noktaya ilerlemis olurdu. Bugün Türkiye’de bir daha darbe yapmaya güçleri yetmeyecegini biliyoruz. O gece yapamadiklarini bir daha kalkissinlar o gece yapamadiklarimizi yapmak boynumuzun borcu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA