Antalya 15 Temmuz'da Tek Yürek Olup, Sehitlerini Andi

Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla 'Milli Birlik Yürüyüsü’ düzenlendi. Yürüyüs sonrasinda meydanda toplanan kalabalik 15 Temmuz sehitlerini andi.

Antalya 15 Temmuz'da Tek Yürek Olup, Sehitlerini Andi
Program Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi’na ait atli ve motorize polis ekiplerinin öncülük ettigi kortej, mehter takiminin seslendirdigi marslar esliginde Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydani’na kadar yapilan yürüyüsle basladi.

Kortejdeki protokol üyeleri ve binlerce Antalyali , ellerinde Türk bayraklarini ile yürüyüse katilirken, güzergah boyunda ikamet eden vatandaslar da evlerinin balkonlardan destek verdi. Güzergâh boyunca polis ekiplerinin genis güvenlik önlemi aldigi görüldü.

Cumhuriyet Meydani’nda sona eren yürüyüsün ardindan Vali Yazici ve katilimcilar, meydanda olusturulan ani defterini imzaladi. Program, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslarken, protokol konusmalarinin ardindan Kur’an-i Kerim okundu ve yarismalarda dereceye giren ögrencilere Antalya Valisi Ersin Yazici tarafindan madalyalari verildi.



“Halkimiz, kendini 1 dolara satan hainlere gereken dersi vermistir”

Programda konusma yapan Antalya Valisi Ersin Yazici, “Tüm dünya bilsin ki bu cennet vatanin bir karisini dahi asla kimseye vermeyiz, asla terk etmeyiz, asla kimseye yar etmeyiz. Aziz milletimiz, direnisiyle bagimsizligindan ve demokrasiden asla vazgeçmeyecegini tüm dünyaya bir kez daha göstermistir. Milletimiz meydana çikarak, kendini 1 dolara satan hainlere gereken dersi vermistir. O karanlik gecede 252 kardesimiz sehit düstü. 2 binin üstünde gazimi var. Sehitlerimiz ruhu sad, gazilerimizin hayirli ve uzun ömürleri olsun. Tüm hain odaklar sunu iyi bilmelidir ki devletimize ay yildizli bayragimiza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler karsilarinda her daim güçlü Türk milletini bulacaklardir. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karsi verdigimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar deva edecektir ” seklinde konustu.

Törende konusma yapan Sehit Orgeneral Esref Bitlis’in oglu Tarik Bitlis de, “Bizler sehitlerimizi, gazilerimizi eger unutursak tarihimizi unutmus oluruz, gelecegimize bos bakmis oluruz. Sehit olan insanlarin sehit olmadan önce rütbeleri, kadrolari ve isimler vardi fakat sehit olduktan sonra hepsi esittir. Bütün sehitlerimizin ruhlari sad olsun, Allah devlete millete zeval vermesin” ifadelerini kullandi.

Sehit Muhammed Oguz Kilinç Sergisi açildi, vatandaslar duygu dolu anlar yasadi

Antalya Cumhuriyet Meydani’nda Sehit Muhammed Oguz Kilinç Sergisi de vatandaslarin begenisine sunuldu. Sergide 15 Temmuz kalkismasinda sehit olan asker, polis, ögretmen ve sivillere ait üniforma, tisört, ayakkabi, not ve fotograflar gibi birçok esya sergilenirken bazi vatandaslar gözyaslarina hâkim olamadi. Sehitlere ait esyalari görünce duygulanan, Kemal Askar, “Su an da sehitlerimizin sayesinde geziyoruz, ruhlari sad olsun, Allah yerlerini cennet eylesin sehitler olmasaydi, Cumhurbaskanimiz olmasaydi kesinlikle burada rahat edemezdik. Ben doguluyum ben kürdüm aslimi inkâr etmem ama Türk bayragi için canimi feda ederim” seklinde konustu.

Sergi 18-22 Temmuz 2022 tarihleri arasinda açik kalacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen ve Antalya Müzesi önünden baslayip Cumhuriyet Meydani’nda tamamlanan ’Milli Birlik Yürüyüsü’ne, Antalya Valisi Ersin Yazici, Ak Parti Antalya milletvekilleri Ibrahim Aydin, Tugba Vural Çokal, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Baskan, Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Durmus Ali Arslan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Il Jandarma Alay Komutani Tuggeneral Yavuz Özfidan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Il Garnizon Komutani Piyade Albay Erdal Köse, siyasi partilerin il baskanlari, ilçe belediye baskanlari , STK temsilcileri, sehit yakinlari, gaziler ve gazi yakinlari ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA