Bitlis'te '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinligi

Bitlis’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir program düzenlendi.

Bitlis'te '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinligi
Bitlis merkezde bulunan ticaret merkezi önünde düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam eden program ilahilerin ve siirlerin okunmasiyla devam etti. Programda Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle resim düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in mesaji dinletildi. Programda önce milli sporcular tören alanina kadar sancak kosusu yaparak sancagi Bitlis Valisi Oktay Çagatay’a teslim ettiler.

Programda konusma yapan Vali Oktay Çagatay, “Geçmisi sanli zaferlerle dolu, milletimizin vazgeçilmezi olan silahli kuvvetlerimizin içine sizmis FETÖ/PDY unsurlarinca vatanimiza ve milletimize yapilan darbe girisiminin 6. yil dönümünde bu menfur terör eylemini bir kez daha siddetle ve nefretle kiniyorum. 2016 yilinin 15 Temmuz aksaminda FETÖ tarafindan hayata geçirilmeye çalisilan darbe girisimi aziz milletimizin vatanina, istikbal ve istiklaline olan bagliligi ve gösterilen sanli direnis marifetiyle püskürtülmüstür. Bu hain darbe girisimi vatan ve milletimizin birlik ve bütünlügünü parçalanmayi amaçlamis, demokrasimiz ve milli irademiz ortadan kaldirilmaya çalisilmis ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmistir. Kara bir leke olarak tarihimize geçen bu menfur kalkisma girisimi milletimiz, demokrasimiz ve istikbalimiz nezdinde en üst seviyede lanetlenmistir. Milletimizin feraseti ve cesareti sayesinde o karanlik gece gündüze, hüznümüz sevince, umutsuzlugumuz büyük bir umuda dönüstü. Iste bugün o gündür. Bugün o mutlulugu hep beraber yasamaktayiz” diye konustu.

Bitlis Milletvekili Cemal Tasar ise, “Tarihimizde bizleri böyle zor duruma sokan ikinci bir olay yoktur” diyerek su ifadeleri kullandi:

“15 Temmuz bu millete, bu memlekete, yurdumuza, bayragimiza ve ezanimiza yapilan en büyük ihanettir. Tarihimizde bizleri böyle zor duruma sokan ikinci bir olay yoktur. Bizim kendi bagrimizda yetistirdigimiz sizlerin vergileri ile sizlerin okullarinda sizlerin evinde yetisen bizim inançli insanlar dedigimiz sözde ama gerçekte alçak vatan hainleri tarafindan yapilan ipleri disarida olan bir güruhun bayragi indirecek ezani indirecek anlayisi inançli liderimiz Cumhurbaskanimizin sayesinde biz kefenimizi giydik bu yollara çiktik. Ya ölüm ya istiklal diyerek halkini sokaklara caddelere hava alanlarina çagiran bir liderin arkasinda bu inançli imanli bu vatansever halkimiz o gece imani ile hainlerin tanklarinin karsisinda sipere geçti. O alçak FETÖ’cün hainleri karsilarinda gögsündeki imanla darbeyi durdurmak için gerekeni yapti.”

Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay ise bu girisimin bir darbe girisimi degil de ülkeyi isgal etme girisimi oldugunu söyledi.

Tanglay, “Bu bir darbe girisiminden ziyade ülkenin isgal girisimiydi. 20 yillik büyüyen bir Türkiye, kendi göbegini kesen bir Türkiye, savunma sanayide büyüyen bir Türkiye ve bu 20 yilda E muhtiralarla hendek olaylariyla ve gezi olaylariyla bu yürüyüsü durdurmak istediler. Ama tabi 17-25’ten sonra bu ülkenin ne kadar büyüdügünü de gördüler. Altin vurus yapmak istediler bu altin vurus tarihide 15 Temmuz’du. 15 Temmuzda isgal durumuna basladilar. Çünkü Türkiye’nin çevresinde istediklerini yapmislardi. Suriye’yi, Irak’i isgal etmislerdi. Bölgedeki Yemen’de Tunus’ta istediklerini almislardi. Türkiye’de o güzide ordumuzun içinde bir grup vatan haini ve bu ülkede yillarda dini kullanarak aslinda dinle alakasi olmayan bir terör örgütünün FETÖ’nün beraber isbirlikçileri 15 Temmuz’da bu isgal girisimine basladilar. Tabi hesaba katmadiklari bir sey vardi. O gün bu ülkenin basinda birakip kaçacak bir lider degil, mazlumlarin dünyanin ümmetin sözünü direk söyleyen bir dünya lideri vardi” diye konustu.

Program saat 00.13’te camilerde selalarin okunmasinin ardinda son bulacak. Programa Bitlis Valisi Oktay Çagatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz Inan, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Bitlis Cumhuriyet Bassavcisi Vekili Sinan Saskan, Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan, Il Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sehit yakinlari ve gaziler ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA