Yurt Disina Kaçmaya Çalisan 143 Göçmen IHA Ile Tespit Edildi

Izmir’in Menderes ilçesinde yasa disi yollarla yurt disina çikmak isteyen göçmenler, jandarmaya bagli Insansiz Hava Araci tarafindan tespit edildi. Bölgeye giden ekipler toplamda 143 düzensiz göçmen ile 2 organizatörü yakaladi.

Yurt Disina Kaçmaya Çalisan 143 Göçmen IHA Ile Tespit Edildi
Izmir Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, Menderes ilçesi Koru Koyu mevkiinde, 11-12 Temmuz gecesi göçmen kaçakçiligi yapilacagi bilgisi aldi. Bilgi üzerine bölgede Insansiz Hava Araci ile yapilan çalismada, sabahin erken saatlerinde tekneye binmek üzere olan çok sayida göçmen tespit edilerek harekete geçildi. Kaçak göçmen tasiyan teknenin güzergahi belirlendikten sonra teknenin koordinasyon bilgileri Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri ile paylasildi. Ekiplerin ortak çalismasiyla kaçak göçmenleri tasiyan tekne yakalandi. Ekipler tarafindan teknede 105 kaçak göçmen yakalanirken, organizatör oldugu degerlendirilen 2 süpheli C.K. ve A.Y., gözaltina alindi.

IHA’larla 17 göçmen daha tespit edildi

Denizde yakalanan göçmenler ve süphelilerin karaya çikartildigi esnada IHA ile yapilan izleme faaliyeti çerçevesinde kara üzerinde bir grup göçmenin daha beklemede oldugu görülürken, bir süre sonra bekleyen göçmenlerden bir kismi gelen minibüs ve ticari taksiye binerek Ahmetbeyli istikametine kaçti. IHA’lar ile tespit edilen araçlari siki takibe alan jandarma ekipleri, kisa süre içerisinde araçlari durdurdu. Araçlarda 17 göçmen daha yakalanirken, minibüs ve taksi soförüne ise idari yaptirim uygulandi.

Öte yandan, göçmenlerin toplandigi bölge çevresinde arama ve tarama faaliyeti icra eden Jandarma Asayis Komando Timleri, bir grup göçmenin daha arazide saklandigini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, 21 göçmeni daha yakaladi.

Jandarma ekiplerince yakalanan 143 göçmen islemlerinin ardindan Geri Gönderme Merkezine gönderilecegi ögrenilirken, gözaltina alinan iki süpheli C.K. ve A.Y.,’nin jandarmadaki islemleri sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA