Usta Gazeteci Okay Gönensin Vefatinin Besinci Yilinda Mezari Basinda Anildi

Usta gazeteci Okay Gönensin vefatinin besinci yildönümünde mezari basinda anildi. Anma törenine Gönensin’in yakinlari ve sevenleri katildi.

Usta Gazeteci Okay Gönensin Vefatinin Besinci Yilinda Mezari Basinda Anildi
Gazeteci yazar Okay Gönensin, ölümünün 5.yilinda mezari basinda anildi. Üsküdar’da bulunan Nakkastepe Mezarligi’nda gerçeklesen anma törenine Okay Gönensin’in esi Fezan, kardesi Koray Gönensin, oglu Can Gönensin, Mülkiyeliler Birligi Baskani Yasar Bozyürük, sinif arkadaslari, gazeteci arkadaslari ile sevenleri katildi.

Törende açilis konusmasini gazeteci Bülent Aydin yapti. Ardindan sirasiyla Can Gönensin, Koray Gönensin, Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, gazeteci Gürsel Göncü, gazeteci Özgür Yici söz alarak ögretmenleri, dostlari “Okay Abi” hakkinda duygularini dile getirdiler. Son olarak Mülkiyeliler Birligi Istanbul Sube Baskani Yasar Bozyürük söz alarak, 2022 Eylül ayi itibariyle Mülkiyeliler Birligi Genel Merkezi tarafindan verilmeye baslanacak ögrenci bursu ile ilgili tüm sevenlerine destek çagrisinda bulundu.

"Biz ailesi olarak onu çok seviyoruz ve özlüyoruz’’

Törende duygularini anlatan Okay Gönensin’in oglu Can Gönensin, "Babam çok özel bir insandi. Hep özel hayatinda özel bir insandi hem de tanidigi insanlara eti açisindan çok özel bir insandi. Basin için önemli bir insandi, önemli bir aydindi. Türk basin tarihinin önemli isimlerinden bir tanesiydi yaptigi icraatlarla, çikardigi gazetelerle, çok insana is sagladi. Emek verdi, dostluk kazandi. O yüzden onu anmaya geldiginiz için çok tesekkür ederim, biz ailesi olarak onu çok seviyoruz ve özlüyoruz. Açikçasi her günüm onunla geçiyor’’ dedi.

Gönensin’in kardesi Koray Gönensin, "Okay Gönensin’i taniyanlar bilir, kolay bir insan degil. Zor bir insandi. Hayatim onunla mücadele etmekle geçti ama yillar geçince insan görüyor ki hiçbir farkimiz yokmus’’ ifadelerini kullandi.

"Her yil 50 sayida Siyasal Bilgiler Fakültesi ögrencisine burs vermek istiyoruz’’

Vefatinin besinci senesinde mezari basinda anilan Gönensin adina, mezunu oldugu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlar dernegi Mülkiyeliler Birligi “Okay Gönensin Ögrenci Bursu” nu 2022 - 2023 egitim yili için hayata geçirecegini duyurdu.

Anma töreninde konusan Mülkiyeliler Birligi Baskani Yasar Bozyürük "Biz Mülkiyeliler Birligi olarak Okay abinin anisini yasatmak istiyoruz. Bu amaçla da Okay Gönensin burs fonunu olusturduk. Bu burs fonunda her yil 50 sayida Siyasal Bilgiler Fakültesi ögrencisine burs vermek, hayatlarini bir nebze olsa kolaylastirmak istiyoruz. Bu vesileyle de Okay abiyi anmak istiyoruz. Ben Okay abinin dostlarina, bu burs fonuna katkida bulunmalarini ve onu bu vesileyle yasatmalari konusunda destek olmalarini arzu ediyorum, temenni ediyorum. Tekrar saygilarimi sunuyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA