Hakkari'nin Ilk Tatil Köyüne Yogun Ilgi

Hakkari’de sicaklarin artmasiyla birlikte vatandaslar yari olimpik yüzme havuzuna sahip kentin ilk tatil köyüne akin etti.

Hakkari'nin Ilk Tatil Köyüne Yogun Ilgi
Hakkarili is insani Abdurrahman Er tarafindan 2021 yilinda kent merkezine 7 kilometre uzakta bulunan Depin mevkiinde 15 bin metrekare alan üzerine kurulan ‘Depin Tatil Köyü’, sicaktan bunalan vatandaslari agirliyor. Huzur ve güvenin saglanmasiyla birlikte gece geç saatlere kadar yüzmenin keyfini yasayan vatandaslar, aileleri ile birlikte hosça vakit geçiriyor.

Içinde yari olimpik yüzme havuzu, restoran, piknik ve rafting alani bulunan Hakkari’nin ilk tatil köyü; dügün, nisan ve kina gibi etkinliklere de ev sahipligi yapiyor.

Istanbul’dan gelip memleketlerinde tatil yapan Deniz Minel, Devrim Ikra ve Jinda Özkan isimli kardesler, ilk defa tatil köyüne misafir olduklarini belirttiler. Özkan kardesler, “Hakkari’nin gelistigini gördük. Farkli yeni magaza ve is yerleri ile dikkat çekiyor. Herkes serinlemek adina tatil beldelerine akin etmek zorunda kaliyor. Zap Suyu’na serinlemek için giren insanlarin hayatlarini kaybettigini ögrendik. Güvenli bölgede, Depin Polis Noktasi yakininda müthis bir tatil köyü insa edilmis ve hiçbir masraftan kaçinilmamis. Tam kapasiteli, Uluslararasi Yüzme Federasyonu standartlarina uygun yari olimpik standardindadir. Ayrica üç adet çocuk havuzu, büyükler için yüzme havuzu bulunuyor. Hakkarililer burada serinlemenin mutlulugunu yasiyorlar. Etrafi saran ve halay çeker gibi kol kola giren daglarin ortasindaki tatil köyü gerçekten görenleri kendine hayran birakiyor. Hiçbir masraftan kaçinmayarak kendi memleketine böyle bir hizmet veren is adami Abdurrahman Er’i kutluyoruz. Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik’in söyledigi gibi gerçekten Hakkari’de hayat var, gelin bu hayati sizde yasayin” seklinde konustular.

Is adami Abdurrahman Er ise Istanbul’da gelen misafirleri en iyi sekilde agirlayarak, Hakkari’nin hizmetin en iyisine layik oldugunu belirtti.

Er, “Burada halkimiza 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz. Minik ve yetiskinlere yönelik hijyenik yüzme havuzlarimiz hizmet veriyor. Aileler gece geç saatlere kadar burada yüzmenin keyfini yasiyor. Tatil köyünde nisan, dügün törenleri ve her türlü özel etkinlikler yapiliyor” dedi.

Kaynak: İHA