Baskan Hasan Kilca Sahadaki Çalismalari Yakindan Takip Ediyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, ilçenin dört bir tarafinda yeni yol açma, genisletme ve düzenleme çalismalarinin yani sira sicak asfalt serimi, sathi kaplama, tretuvar ile parke yol çalismasi yürüterek vatandasin hayatini kolaylastirmaya devam ediyor. Karatay’in tamaminda yürütülen çalismalarla ilçenin ulasim agini her geçen gün daha konforlu hale getiren Karatay Belediyesi, Fen Isleri Müdürlügü’nün 2022 yili yatirim programinda yer alan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu çerçevede Fen Isleri Müdürlügü ekipleri; merkeze uzak Göçü Mahallesi’ni Adana Çevre yoluna baglayan baglanti yolunu tamamladi. Çift tabakali ve bitümlü sathi kaplama uygulamasinin yapildigi söz konusu yolun toplam uzunlugu ise 12 kilometre. Ortalama genisligi 8.5 metre olarak düzenlenen söz konusu yol ile birlikte Karatayli vatandaslar, artik çok daha rahat ve konforlu bir ulasim agina daha kavusmus oldu. Ekipler, Göçü Mahallesi’ndeki söz konusu çalismanin yani sira merkeze uzak daha birçok mahallede de çalisma yürütüyor. Geçtigimiz sezon ilçe genelinde 1,5 milyon metrekareye yakin parke yol yapimina imza atan ve bu sayede vatandasin hayatini kolaylastiran Karatay Belediyesi; Ovakavagi, Ismil ve Yarma Mahalleleri ile diger tüm merkez ve merkeze mahallelerde parke yol çalismasina devam ediyor.

Baskan Hasan Kilca Sahadaki Çalismalari Yakindan Takip Ediyor


Baskan Hasan Kilca çalismalari yerinde inceledi

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da; Ovakavagi ve Yarma’da gerçeklestirilen parke yol çalismalarini yerinde inceledi. Bölgede yürütülen çalismalar hakkinda belediye baskan yardimcilari ve birim müdürlerinden bilgi alan Baskan Hasan Kilca, söz konusu iki mahallede 180 bin metrekare parke uygulamasi yaptiklarini, önümüzdeki haftalardaki yeni çalismalariyla bu rakamin 260 bin metrekareye ulasacaginin da müjdesini verdi. Sadece son 3 yilda Ismil’e tarihinin en büyük parke yol yaptiklarini bu çerçevede 200 bin metrekarenin üzerinde bir çalismaya imza attiklarinin altini çizen Baskan Hasan Kilca, Karatay’in her bir noktasinin kendileri için önemli oldugunu ve göreve geldikleri günden bu yana 80 mahallenin tamaminda büyük isler gerçeklestirdiklerini aktardi.

Merkeze uzak mahallelerin yani sira merkezde de çalismalarini siklastiran ve merkezin birçok noktasinda bulunan Karatay Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri; Ulubatli Hasan Mahallesi’nde yogun bir çalisma içerisinde. Ekipler bu çerçevede; Siraç Gülsen Sokak ve Büyükpinar Sokak’ta sicak asfalt uygulamasi yaparken, Ates Sokak’ta da yine sicak asfalt ile parke yol çalismasi yapiyor. Karatay Belediyesi Fen Isleri Ekipleri, Bogazkaya, Boyali, Demiral ve Ovali Sokaklarinda ise parke yol çalismasi yürütüyor.

“Hemserilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulasmasini önemsiyoruz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, belediye olarak yeni sezon süresince çalismalarina ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Merkezin yani sira merkeze uzak mahallelerin tamaminda çalistiklarini ve tüm ekipleriyle sahada olduklarini aktaran Baskan Hasan Kilca, “Geçtigimiz Yaz ve Sonbahar aylari boyunca ilçemizin sinirlari içerisinde bulunan tüm mahallelerimizde yogun olarak gerek yeni yol açma, gerek yollarin yenilenmesi ve düzeltme çalismalari gerekse de merkeze uzak ile ilçe merkezimizde parke tas, parke yol sathi ve sicak asfalt çalismalarimiz oldu. Bu dönemde de belediye olarak yogun bir sekilde ayni çalismalarimiza devam ediyoruz. Çünkü hemserilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulasmasini önemsiyoruz. Söz konusu çalismalarimizla ilçemizin bütün yollari, kaldirimlari daha modern, konforlu ve güvenli hale geliyor. Sezon sonuna kadar da tüm hedeflerimize ulasmak hatta belirledigimiz hedefin üzerine çikabilmek adina ekiplerimiz sahada olmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA