Kurban Hisseleri Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriliyor

Türkiye’den gönderilen kurban hisseleri farkli cografyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor.

Kurban Hisseleri Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriliyor
Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin; Afrika ve Afganistan’da gerçeklestirdikleri Kurban Organizasyonlari ile ilgili olarak açiklamalarda bulundu. Aydin, “Afrika’ya Kurban kesim organizasyonlari için bir hafta önceden gönderdigimiz ekiplerimizin, yetimhanelerde, mülteci kamplarinda ve medreselerdeki miniklere, çocuklara bayramlik elbise, ayakkabi, oyuncak, seker vb. hediyeler dagitarak gönüllerini aldik” dedi.

"Yaradan’a kurban, yetimlere bayram oldu”

“Afrika’da yetimhanelerde barinan yetimleri, medrese ile Kur’an-i Kerim Kurslarindaki talebeleri sevindirdik” diyen Mahmut Kemal Aydin, Ihlas Vakfina 47 yildir güvenerek vekaleten kurbanlarini bagislayan hayirseverlerin kurbanlarini Afrika’da Sudan, Somali, Uganda, Çad ve Afganistan’da Islami usullere göre keserek yetimhanelerde barinan yetimleri, medrese ile Kur’an-i Kerim Kurslarindaki talebeleri ve mezra ve köylerde yasayan ihtiyaç sahiplerine ulastirdiklarini ve sevinmelerine vesile olduklarini söyledi.



Aydin, ayrica yurtiçinde de ögrenci yurtlarinin bulundugu sehirlerde kesim yapildigini ve ögrenci yurtlarinda barinan binlerce ögrenciye sarf edilecegini kaydetti.

Kurbanlik hayvanlarin aliminda kapak atmasina dikkat ettik

Aydin; “Arkadaslarimizi kurbandan bir ay evvel Afrika’ya gönderdiklerini ve kurbanlik vasiflara haiz olan hayvanlari seçtiklerini ve baglanti kurdular. Bu konuda ince eleyip sik dokuyoruz. Kuyrugu kopuk, kör topal olanlari almadik. Iki yasini doldurmus olan hayvanlari aldik. Yasini dislerine bakarak anlamak mümkün, tecrübeli arkadaslarimiz hayvanlarin dislerine bakarak iki yasini doldurmus ve Anadolu’daki tabir ile kapak atmis hayvanlari vekalet sahipleri adina aldilar” diye konustu.

“Vekalet ve vekillik çok önemli”

Aydin; Kurban kesmenin bir ibadet oldugunu hatirlatarak “Bu yüzden çok hassasiyet gösterdik ve gösteriyoruz. Hayirseverlerden sözlü ya da yazili olarak ‘Allah rizasi için vacib olan bayram kurbanimi almaya, aldirmaya, kesmeye, kestirmeye, etini ve derisini diledigine vermeye seni (veya filancayi) umumi vekil tayin ettim’ seklinde vekaletlerini aliyoruz. Umumi vekil kasaba kesilmesi için vekalet verirken ‘Su su sahislarin vacip olan kurbanini kesmek üzere seni vekil ettim’ diyor . Kasap da kabültü (kabul ettim) diyor ve akabinde ‘Bismillahi allahuekber’ diyerek kurbani kesiyor” dedi.

“Kurban kesim videolarini gönderiyoruz”

Aydin, her kurban vekalet sahibine, önce kesildigine dair SMS yoluyla bilgi verilecegini, her ülkede görevlendirdigimiz arkadaslarimizin kurban kesimi esnasinda video kaydi aldigini. Umumi vekil olan vakif görevlisinin kasaba 7 kisinin ismini söyleyerek vekalet verme ve kesme aninin en titiz bir sekilde kayda alindigini ve bu kayitlarin bagisçilara whatsapp ile gönderilecegini belirtti.

Milletimizin ve bütün Islam aleminin bayrami mübarek olsun”

Aydin, “47 yildir bize güvenerek, inanarak kurban bagislarini Ihlas Vakfina yapan bütün hayirseverlere, yurtiçi ve yurtdisi kurban organizasyonlarinda 7/24 fedakârca görev alan vakif çalisanlarina ve vakif gönüllülerine en kalbi tesekkürlerimizI sunuyorum” diye konustu.

Aydin son olarak da Ihlas Vakfina kurbanlarini bagislayan hayirseverlerin, milletimizin ve bütün Islam aleminin bayramini tebrik ederek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA