Istanbul'da Kapkaççiyi, Polis Scooterle Sokak Sokak Gezip Yakaladi

Sisli’de sokakta yürüyen Mogolistanli kadinin elindeki telefonu çalan kapkaççi, scooter ile sokak sokak gezen Harbiye Polis Merkezi Amirligi’nde görev yapan bir komiser tarafindan kiskivrak yakalandi. Kapkaç ani ve polisin sahsi scooterle takip ettigi anlar ise güvenlik kamerasina yansirken, gözaltina alinan sahis tutuklandi.

Istanbul'da Kapkaççiyi, Polis Scooterle Sokak Sokak Gezip Yakaladi
Sisli Mesrutiyet Mahallesi’nde geçtigimiz günlerde gece saatlerinde yasanan olayda, bir kapkaççi sokak içerisinde yalniz yürüyen Mogolistanli B.B. isimli kadini takip etmeye basladi.

Telefona bakarak yürüdügü sirada arkasindan yanasan kapkaççi, kadinin elindeki telefonu bir anda çalarak hizla kaçti. Kapkaçin sokunu atlatamayan kadin, bir süre sonra sokak içerisinde kapkaççinin arkasindan kossa da, süpheli sahis kaçarak kayiplara karisti.

Sisli polisi scooter ile takip edip süpheliyi yakaladi

Mogolistanli kadin en yakin polis merkezine giderek yasadigi olayi anlatarak polisten destek istedi. Ihbar üzerine çalisma baslatan Sisli Ilçe Emniyet Müdürlügü Harbiye Polis Merkezi Amirligine bagli Görüntü Izleme ve Inceleme timi, çevrede bulunan güvenlik kameralarini tek tek inceledi. Görüntüleri inceleyen polis ekipleri, sahsin emniyette kaydi bulunan Y.N. isimli sahis oldugunu tespit etti. Sahsin kaçis güzergahina kadar görüntüleri takip eden polis ekipleri, Y.N.’nin bindigi ticari taksiden Fatih Iskenderpasa Mahallesi’nde indigini belirledi.

Polisin scooterle kovalayip yakaladigi kapkaççi tutuklandi

Arastirmalarini o yönde yogunlastiran ekipleri karsisinda gören Y.N., bir anda kaçmaya basladi.

Bu sirada bir komiser, sokakta bulunan elektrikli scootere binerek sokak sokak gezip sahsi aradi. Sahsi görünce harekete geçerek scooterle kovalayan polis memuru, Y.N. isimli kapkaççiyi kisa sürede yakalayarak gözaltina aldi. Emniyette islemleri tamamlanan kapkaççi, çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yasanan kapkaç ani ve scooterle kovalandigi anlar kameraya yansidi

Sisli’de yasanan kapkaç ani ve polisin scooterle kovaladigi anlar kameraya yansidi. Görüntülerde, kapkaççinin Mogolistanli kadina arkadan yanasarak telefonu çalip kaçtigi ve sonraki günde polisin scooterle takip ederek yakaladigi görülüyor.
Kaynak: İHA