Antalya'da Iptal Edilen Yagli Direk Bayrak Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Antalya’da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla düzenlenen yagli direk bayrak yarismasi iptal olmasina ragmen renkli görüntülere sahne oldu. Ödül olmadigi için kurali da olmayan yarismada önce yagli diregin üzerine kum döken yarismacilar, ardindan bez sererek ucundaki bayraga ulasmaya çalisti. Bunda da sonuca ulasamayan yarismacilar hem bez serip hem çorapla bayraga ulasmayi basardi.

Antalya'da Iptal Edilen Yagli Direk Bayrak Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu


Aksam saatlerinde baslayan etkinliklere Antalyalilarin ilgisi oldukça yogun oldu. Törene, Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Konyaalti Kaymakami Kamil Köten, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yavuz Özfidan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutali Yarbay Murat Sezgin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, Deniz Ticaret Odasi Baskani Ahmet Çetin ve Akdeniz Su Ürünleri Arastirma Üretme ve Egitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan katildi.

Protokol tarafindan denize levrek yavrularinin da birakildigi kutlamalar yüzme yarisiyla baslarken, denize atilan çipayi çikarma yarisi ile devam etti. Yagli direkten bayrak alma yarisi katilim olmadigi için ise iptal edildi.

“Ödüle degil bayraga kosuyoruz”

Yagli direkten bayrak alma yarisinin iptal edilmesi üzerine bazi vatandaslar bayragi bulundugu yerden alabilmek için yarisma kurallari disina çikarak, önce elleriyle direge kum attilar sonra tisörtlerini sererek bayraga ulasmaya çalistilar. Diregin ucunda “Ödüle degil bayraga kosuyoruz” diyerek sansini deneyen vatandaslar defalarca kez suya düsmelerine ragmen yilmadilar ve en sonunda diregin ucunda bulunan Türk bayragini almayi basardilar. Çevredekilerin bakislari arasinda bayragi alan bir vatandas ise “Ödüle yarismadim bayraga yaristim” diyerek bayragi izleyicilere gösterdi.

Denize atilan çipayi zor oldu

Antalya Valisi Ersin Yazici’nin denize attigi çipayi çikarmak için uzun süre mücadele veren yarismacilar birçok kez dalsa da çipaya ulasmayi basaramayinca, yarismayi izlemek için gelen bir kadin deniz gözlügü, snorkel ve ayagina geçirdigi paletlerle denize atladi, ancak o da basarili olamadi. Ümitler kesilmek üzereyken yarismacilardan biri sürpriz sekilde yaptigi son dalisiyla çipa suyun yüzeyine çikarmayi basardi.

Törende ayrica Akdeniz Su Ürünleri Arastirma, Üretme ve Egitim Enstitüsü (AKSAM) tarafindan alana getirilen 10 bin çipura ve 10 bin levrek yavrusu Vali Ersin Yazici ve AKSAM Müdürü Serkan Erkan tarafindan denize birakildi. Kutlamalar Flyboard gösterisiyle devam ederken, dereceye giren yarismacilarin ödüllendirilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA