Siddetli Saganak Su Taskini Ve Heyelana Sebep Oldu, 1 Araç Sulara Kapildi

Adana’nin Kozan ve Feke ilçelerinde meydana gelen siddetli saganak su taskini ve heyelana neden oldu. Kozan’da bir araç Kilgen Çayi’nin tasmasi nedeni ile dere yataginda 300 metre sürüklendi. Jandarma ekipleri fenerle yaptiklari aramada araci mahalleli ile birlikte buldu.

Siddetli Saganak Su Taskini Ve Heyelana Sebep Oldu, 1 Araç Sulara Kapildi


Kozan ve Feke ilçelerinde aksam saatlerinde etkili olan siddetli saganak Adana’nin kuzey ilçelerinde etkili oldu. Feke ilçesinde bir çok mahallede etkili olan saganak nedeni ile Belediye ekipleri, AFAD ile koordineli olarak çalisma baslatti. Feke ilçesinde Mansurlu, Inderesi, Çandirlar, Oruçlu ve Ormancik Mahalleleri’nde yasanan su taskini ve heyelan nedeni ile kapanan yollar vatandaslarin cep telefonlari ile görüntülendi.

Kozan ilçesinde Deliçay’in siddetlenmesi ile bazi mahallerde su taskini yasandi. Turgutlu Mahallesi’nde Cuma Akilli’ya ait 01 R 4680 plakali park halinde bulunan araç Kilgen Çayi’nin tasmasi ile sulara kapilarak dere yataginda 300 metre sürüklendi. Jandarma ekipleri ve mahalle sakinleri yagisin durmasinin ardindan araci arama çalismasi baslatti. Araç mahalle sakinlerinin ve güvenlik güçlerinin arama çalismasi sonucu dere yataginda bulundu. Siddetli saganak ve bazi bölgelerde yasanan dolu yagisi nedeni ile tarim arazilerinde maddi hasar olustu. Belediye ekipleri yol temizlik çalismalarinin sabah devam edecegini belirtti.

Araci suya kapilan Cuma Akilli selin bir anda yasandigini kaydederek aracin park halinde iken sulara kapildigini, arama çalismasi ile araci bulduklarini ifade etti.

(Beril Solmusgül - Emre Bozdemir - IHA)
Kaynak: İHA