Bolu Dagi'nda Tir Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali

Bolu Dagi’nda seyir halindeki briket yüklü tirin, baska tira arkadan çarpmasiyla meydana gelen kazada 1 kisi öldü, 1 kisi yaralandi.

Bolu Dagi'nda Tir Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali


Kaza, D-100 Karayolu Istanbul istikameti Bolu Dagi inisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Turgay Özhan idaresindeki 50 AAF 232 plakali briket yüklü tir, bilinmeyen bir sebeple sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle, önünde seyreden Sadik K. yönetimindeki 41 BH 836 plakali kum yüklü tira arkadan çarpti. Çarpmanin siddetiyle savrulan tirlar, Yunus E. idaresindeki otomobile çarpti. Turgay Özhan ve babasi Resul Özhan ise tir içinde sikisti. Sadik K. ve Yunus E. kazadan yara almadan kurtuldu.

Kazayi görenlerin 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbariyla olay yerine çok sayida saglik, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sikisan yaralilari çikarmak için çalisma baslatti. Itfaiye ekiplerinin uzun ugraslari neticesinde tirdan çikarilan Turgay Özhan ve babasi saglik ekiplerine teslim edildi. Saglik ekipleri, Turgay Özhan’in hayatini kaybettigi belirledi, babasi ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Çarpmanin siddetiyle tirlarda yüklü olan kum ve briketler ise yola döküldü. Kaza sebebiyle Istanbul istikameti yaklasik 45 dakika trafige kapatildi. Uzun araç kuyruklarinin olustugu yol, ekipler tarafindan kontrollü olarak trafige açildi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA