Ankara'da Istinat Duvarinin Yikilmasi Nedeniyle 4 Apartman Ve 1 Gecekondu Tedbir Amaçli Bosaltildi

Ankara’da yogun yagis nedeniyle bir apartmanin bahçe istinat duvari yikildi. Apartmanin otoparkinda bulunan 3 otomobil yikilan duvarin altinda kalirken tedbir amaçli vatandaslar tarafindan toplam 4 apartman ve 1 gecekondu bosaltildi.

Ankara'da Istinat Duvarinin Yikilmasi Nedeniyle 4 Apartman Ve 1 Gecekondu Tedbir Amaçli Bosaltildi
Olay, aksam saatlerinde Ankara’nin Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi 408 sokakta meydana geldi. Aksam saatlerinde etkili olan yagmur sonrasi 4 katli Can Apartmanin bitisigindeki yaklasik 3 metrelik bahçe istinat duvari çöktü. Çökme nedeniyle apartmanin otoparkinda bulunan 3 otomobil toprak altinda kalirken, üst sokakta bulunan topraklardan binalara dogru toprak kaymasi meydana geldi. Sesleri duyan çevredeki apartman sakinleri çökme riskine karsi tedbir amaçli evlerini bosaltirken, 410’uncu sokakta bulunan bir gecekondu ise tahliye edildi. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine polis, itfaiye belediye ekipleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Vatandaslar, geceyi geçirmek için yakinlarinin evlerine ve Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin misafirhanesine gitti. Toplam 4 apartman ve 1 gecekondu bosaltilirken Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanligina bagli Yapi Isleri Genel Müdürlügü ekipleri çalismalarina devam etti. Tedbir amaçli ise Birlik Mahallesi 410’uncu sokak a kapatildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanligina bagli Yapi Isleri Genel Müdürü Banu Aslan ise olay yerine gelerek bilgi aldi. Aslan yaptigi ilk açiklamada, “Bakanimizin talimatlariyla Yapi Isleri Genel Müdürlügü olarak mobil laboratuvar ve insaat mühendislerimizi bölgeye sevk ettik. Cihazlarimiz su anda inceliyor. Gördügümüz kadariyla yikilan ya da çatlayan istinat duvarinin yanindaki çok katli binayi tutan istinatlarda bir sikinti görmedik. Ama yagis durumu önemli, bu yüzden sabaha kadar inceleyecegiz. Yagisla beraber o toprakta ve binalarda kayma olur mu, onu incelecegiz. En ufak bir sira disi olay gördügümüz zaman bu durumu AFAD ile ilgili belediyesiyle bütün yetkililerle paylasacagiz. Tüm tedbirleri almak üzere buradayiz. Su anda yikilma bir risk görmüyoruz. Sabaha kadar incelecegiz” dedi.

Kaynak: İHA