Vali Dagli Açiklamasi 'Samsun Yatirimcilara Gereken Destegi Sunmaya Hazir'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun’un tüm kurum ve kuruluslariyla yatirimcilara gereken her türlü destegi sunmaya hazir oldugunu söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Samsun Yatirimcilara Gereken Destegi Sunmaya Hazir'
Gida OSB, Yeni OSB, Bafra OSB ve Bafra Sera OSB toplantilari, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda gerçeklestirildi.

Türkiye ve Samsun’un ekonomik anlamda geliserek kalkinmasinda öncü rol üstlenen OSB’lerin yatirimlarin artmasi konusunda büyük önem arz ettigi belirtilen toplantilarda her bir OSB’nin parsel tahsis durumlarinin yani sira devam eden fabrika insaatlari ile altyapi çalismalarinin son durumlari degerlendirildi.

Vali Dagli toplantilara iliskin yaptigi açiklamada, yatirimcilar tarafindan yogun talep gören tüm OSB’lerde yapilacak fabrikalarla üretim, istihdam, ihracat ve büyümeyi artirmak ve Samsun’u ileriki yillarda tam bir sanayi sehrine dönüstürmek için büyük bir gayretle çalismalarini sürdürdüklerini ifade etti.

Dagli, 25 Mayis’ta Havza OSB’de temelini attiklari 10 fabrikanin da bu çalismalarin güzel ve somut bir yansimasi oldugunu kaydetti.

Samsun Valisi Zülkif Dagli cografi konumu, güçlü altyapisi, büyüyen ekonomisi, genç ve yetenekli is gücü, gelismis is kültürü ve pazarlara kolay ulasim imkani ile riski az, güveni yüksek, kazanci tatminkar bir cazibe merkezi haline gelmekte kararli olan Samsun’un tüm kurum ve kuruluslariyla yatirimcilara gereken her türlü destegi sunmaya hazir oldugunu vurguladi.

Vali Dagli, Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü sanayi ve ticaret merkezi olan modern kent Samsun’un bölge ekonomisine öncülük yaptigini dile getirerek, yapilan her yatirimin üretim, istihdam ve ihracat olanaklarini daha da artirarak Samsun’u gelecegin sanayi ve ticaret kosullarina hazirladigini belirtti.

Kaynak: İHA