Konteynerle Duvarin Arasinda Sikisarak Can Veren Minik Yakup Son Yolculuguna Ugurlandi

Kocaeli’de çöp konteynerinin kaymasiyla sokak merdiveni ile konteyner arasinda sikisarak hayatini kaybeden 3 yasindaki Yakup, gözyaslari içerisinde son yolculuguna ugurlandi.

Konteynerle Duvarin Arasinda Sikisarak Can Veren Minik Yakup Son Yolculuguna Ugurlandi
Olay, dün 19.00 siralarinda Serdar Mahallesi Yüksel Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, 3 yasindaki Yakup Sevgili, oyun oynadigi sirada konteynerin hareket ederek kaymasiyla sokak merdiveni ile konteyner arasina sikisti. Durumu gören aile, hemen küçük çocugun yanina kostu. 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulunulmasiyla olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Agir yaralanan Yakup Sevgili, kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirildi. Minik Yakup, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak yasamini yitirdi.

Bugün hastanede yapilan islemleri sonrasinda 3 yasindaki minik çocuk ailesine teslim edildi. Ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan minik Yakup topraga verildi.



"En büyük ihmal konteynerde zincirin bulunmamasi"

Olayda ihmal oldugun söyleyen acili baba Osman Sevgili, “Olay gecesi telaslanmayayim diye bana Yakup’un sadece ayaginin kirildigini söylediler. Hastaneye gittigimde çocuk kötü durumdaydi. Olayin nasil oldugunu sordugumda çöp konteynerine takilip yuvarlanip bu hale geldigini söylediler. O çöp konteynerinde her zaman zincir olurdu, o zincir o gün yerinde yoktu. Ben bu olay sebebiyle sorumlulardan sikayetçiyim. En büyük ihmal konteynerde zincirin bulunmamasi. Eger zincir konteynerde olsaydi su an oglum yasiyor olacakti" dedi.

Kaynak: İHA