Diyarbakir'da Müsterilerini Dolandiran 8 Süpheli Kuyumcudan 2'Si Daha Yakalandi

Diyarbakir’da 138 vatandasi toplamda 20 milyon 80 bin lira dolandirdigi tespit edilen 8 süpheliden 2’si tutuklanirken 6 süpheliden 1’i Manisa’da, bir zanli da İçel’de yakalandi.

Diyarbakir'da Müsterilerini Dolandiran 8 Süpheli Kuyumcudan 2'Si Daha Yakalandi
Alinan bilgilere göre, Diyarbakir’da müsterilerinin güvenini kazanip emanet olarak yüklü miktarda altin, döviz ve Türk lirasini alarak kayiplara karisan kuyumculara yönelik Diyarbakir Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügünü ekipleri detayli çalismalar baslatti. Ekipler, yürüttükleri çalismalar neticesinde Baglar ve Kayapinar ilçelerinde faaliyet gösteren 3 kuyumcu is yerini isleten 6 süphelinin, 138 vatandasi toplamda 20 milyon 80 bin TL maddi kayba ugratarak kaçtigini tespit etti. Sorusturmanin genisletilmesiyle daha önce 6 olan süpheli sayisi 8’e yükseldi. Sorusturma çerçevesinde gözaltina alinan E.G. ve Ö.G’nin emniyetteki islemlerin ardindan sevk edildikleri adliyede, sulh ceza hakimligince tutuklanmasina karar verildi.

Diger zanlilarin yakalanmasina yönelik devam eden çalismalar çerçevesinde dolandiriciligi organize eden ve sirket baskani olan N.G.’nin Manisa’nin Turgutlu ilçesinde, diger süpheli A.G.’nin ise İçel’in Tarsus ilçesinde oldugunu belirleyen ekipler, süphelileri es zamanli yapilan operasyonla yakaladigi ögrenildi.
Kaynak: İHA