Ahmet Tevfik Ileri, Ismini Tasiyan Okulda Anildi

Eski Milli Egitim Bakanlarindan Ahmet Tevfik Ileri, Osmancik’ta ismini tasiyan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde anildi.

Ahmet Tevfik Ileri, Ismini Tasiyan Okulda Anildi
Osmancik Tevfik Ileri Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinde, Tevfik Ileri’yi anma ve anlama etkinligi çerçevesinde panel düzenlendi.

Baskanligini okulun Türk Dili ve Edebiyati ögretmeni Kazim Sekili’nin yaptigi panele 10. sinif ögrencisi Meryem Erdogan, 11. sinif ögrencisi Esma Erul ve 11. sinif ögrencisi Zehra Odabasi konusmaci olarak katildi.

Meryem Erdogan, Tevfik Ileri’nin hayati, memlekete hizmet dolu yillari hakkinda bilgiler vererek ’Ölüm belki de kurtulustur. Memleketin huzuru benim ölümüme ve hapishanelerde çürümeme bagliysa kararinizi böyle verin. Memleketimin hayri için buna da raziyim’ sözleriyle Tevfik Ileri’nin mücadele ve zorlukla dolu hayatini anlatti.

Imam hatiplerin tarihçesi, ani ve anekdotlarla Imam Hatiplerin kurulusu hakkinda bilgiler veren Esma Erul, Tevfik Ileri’nin Celalettin Ökten ve Nurettin Topçu ile mücadelesini aktarirken Nurettin Topçu’nun, "Bir tatil günü imam hatip okuluna gittigimde Celal Hoca’yi, tuvalet temizlerken gördüm; ’Hocam sen koskocaman müdürsün, talebelere yaptir bu isi, gençler yapsin, dedim. Hoca: Hayir. Gençler yaptiklari islerle sahsiyetleri arasinda irtibat kurarlar. Yarin, ’Tuvalet temizleyerek okudum’ diyerek, komplekse düserler. Onlarin gürbüz bir fidan gibi yetismeleri, bizim mesuliyetimizin icabidir. Çare yok, bu isi yapacak eleman temin edinceye kadar biz yapacagiz dedi" hatirasina deginerek Celalettin Ökten’in ögrencilere ne kadar deger verdigini anlatti.

Zehra Odabasi, darbeler hakkinda bilgi vererek Tevfik Ileri’nin darbeden etkilenmesini ve hayat mücadelesi hakkinda bilgiler verdi. Odabasi, "Tevfik Ileri, bütün hayati boyunca ve özellikle darbe ile zulmen hapishanede hasta halinden dahi hiç sikayetçi olmadi sadece davasini düsündü, iftira ve isnatlardan sakindi; gerisini Allah’a havale etti" seklinde konustu.

Kaynak: İHA