Nazilli'de Saglik Çalisanlarindan Tiyatro Gösterisi

Aydin’in Nazilli ilçesinde Devlet hastanesi çalisanlari tiyatro gösterisi düzenledi. Acil servislerde yasananlari komedi tarzinda sahneye uyarlayan hastane personelinin gösterisi büyük begeni ile izlendi.

Nazilli'de Saglik Çalisanlarindan Tiyatro Gösterisi


Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda iki seansta gerçeklestirilen tiyatro gösterisini Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy basta olmak üzere Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm.Dr.Engin Tetik, Hastane Müdürü Mehmet Sahin, bashekim yardimcilari, müdür yardimcilari, Nazilli Ilçe Saglik Müdürü Dr.Sule Akbas, saglik çalisanlari ve vatandaslar izledi. Devlet Hastanesinde görev yapan saglik çalisanlarinin 2 ayda hazirladigi ’Bi acayip acil’ isimli gösteri ayakta alkislandi.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmani Adnan Özkan, yönetmenligini yaptigi ve oynadigi tiyatro oyunu hakkinda yaptigi bilgilendirmede, “Gün içerisinde yasadigimiz olaylari anlatmak için bir tiyatro ekibi kurduk ve ismini de ‘saglik olsun’ adini verdik. Zor sartlar altinda çalisan ülkemizin saglik yükünü tasiyanlar olarak bu oyunu tasarladik. Oyunumuz bir hastanenin acil servisinde geçen 24 saati kesit olarak anlatiyor. Bunun içerisinde tiraji komik olaylar yer aliyor. Ayrica saglik çalisanlari olarak toplumumuza vermek istedigimiz mesajlari içeriyor. Senaryoyu olusturmak zaten çok kolay oldu. Tecrübelerimizi oyunumuza yansittik. Oyunumuzda hastanemizin birçok farkli biriminden çalisanlarimiz oyunumuzda rol aldi. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm.Dr.Engin Tetik, yaptigi konusmada, “Bugün muhtesem bir gündü. 2 yil süren pandemiden sonra çok degerli arkadaslarimizdan harika bir gösteri izledik. Hem oyunlarini hem de kendilerinin harika oldugunu bir kez daha gösterdiler. Disarida firtina ve yagmur olmasina ragmen oyunu izlemek üzere salonu doldurduk. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyor ve bir kez daha bu hastanenin bashekimi oldugum için büyük gurur duyuyorum” dedi.



Oyunda rol alan saglik çalisanlari da yaptiklari konusmalarda duyduklari mutlulugu dile getirdi.
Kaynak: İHA