Bayburt Belediyesi Et Isleme Tesisi Projesi Için DOKAP Ile Sözlesme Imzaladi

Bayburt Belediyesi Et Isleme Tesisi Projesi için Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) ile sözlesme imzaladi.

Bayburt Belediyesi Et Isleme Tesisi Projesi Için DOKAP Ile Sözlesme Imzaladi
Bayburt Belediyesi istihdama yönelik projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Sehrin çehresini degistirecek projelerin yapimini sürdüren Bayburt Belediyesi Yöresel Ürünler ve Tursu Üretim Fabrikasi’nin ardindan istihdam odakli bir diger proje olan Et Isleme Tesisi Projesi için Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) ile sözlesme imzaladi.

Bayburt’un et sektöründeki ürün çesitliliginin artirilmasi, sektörde verimliligin ve kalitenin yükseltilmesinin amaçlandigi proje dahilinde 400 metrekare kapali alanda günlük 3 ton sucuk ve kavurma üretimi yapilacak.

Belediyenin tarim yerleskesinde yapilacak olan ve ilk basta 3 milyon 146 bin 487 TL maliyetli olarak planlanan projenin günümüz sartlarina göre güncellenmis haliyle yaklasik 7 milyon TL’ye mal olmasi bekleniyor. 7 ayda tamamlanmasi öngörülen projenin 3 milyon 146 bin 487 TL’lik kisminin finansmani DOKAP ve Bayburt Belediyesi tarafindan yari yariya paylasilacak. Geriye kalan yaklasik 4 milyon TL’lik kisim ise belediyenin bütçesinden karsilanacak.

Öte yandan proje için imzalar Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, DOKAP Baskani Hakan Gültekin, KUDAKA Bayburt Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Murat Bugan, DOKAP Koordinatörü Ilknur Aydurmus, belediyenin Plan ve Proje Müdürü Ramazan Aydogdu ve belediye teknik personelinin katildigi törenle atildi.

Imza töreninin ardindan açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “Söz verdigimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Projeyle hem sehrimizdeki et ürünü çesitliligi artacak, hem de vatandasimiza istihdam saglamis olacagiz. Her zaman söyledigimiz gibi Bayburt için büyük hayallerimiz var ve bu hayallerimizi gerçeklestirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Bayburt’umuza tekrar hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA