Ayvalik'ta Müze Hareketliligi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; 8 Haziran’da Ayvalik Belediyesi tarafindan yapilacak müze binasi ihalesine, danismanligini Trakya Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Engin Beksaç’in yaptigi tarih grubunun da katilacagi ögrenildi.

Ayvalik'ta Müze Hareketliligi
Konuyla ilgili muhabirimize açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Engin Beksaç, Ayvalik’in müzeler kenti olma yolunda emin adimlarla ilerledigini söyledi.

Ayvalik’in antik çaglardan günümüze uzayan çok zengin bir tarihi kimliginin bulundugunu savunan Engin Beksaç, “Bu yüzden de yillardir üstü örtülü durumdaki Ayvalik’in arkeolojik tarihini ön plana çikarmak istiyoruz. Inaniyoruz ki; dogal güzelliklerinin yani sira otantik dokusu ve geçmisin derin izlerini bünyesinde barindiran Ayvalik, bu vesile ile gün yüzüne çikarilacak tarihi eserleriyle de turizm alaninda özellikle yabanci turistlerin de ilgisini çekecek müthis bir müzeyi daha kazandirmis olacagiz” dedi.

Ayvalik’in her seyden önce kendi kültürel degerlerinin öne çikarildigi bir kent müzesine ihtiyaç duydugunun altini çizen Prof. Dr. Beksaç, “Tarihin hemen hemen her dönemine ev sahipligi yapan bu güzel ilçede, evrensel degerlerin korunmasi esastir. Bu yüzden de her gün sorumsuzca yok edilen Ayvalik tarihinin korunmasi ve yok edilmesinin önüne geçilmesi her seyden önce bir vatandaslik ödevi olmalidir. Bu düsünceyle biz de, arkadaslarimizla birlikte Ayvalik’in en önemli degerlerinden biri olan kültürel miraslarinin emin ellerde olabilmesi yönünde üzerimize düsen sorumlulugu kararlilikla hayata geçirebilmenin gayreti içinde olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA