Sevgilisini Öldürmekten Beraat Eden Sahis Darp Edip Yaralamaktan Ceza Aldi

Samsun’da sevgilisini tabancayla vurarak öldürmekten daha önce tutuklanip beraat edince serbest birakilan sahis sahis yeniden yargilaninca kasten yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi.

Sevgilisini Öldürmekten Beraat Eden Sahis Darp Edip Yaralamaktan Ceza Aldi
Atakum ilçesi Güzelyali Mahallesi’nde 2015 Nisan ayinda ihbar üzerine Nuray Korhan’in (34) evine giden polis ve saglik ekipleri, kadini sol gögsünden vurularak ölmüs halde buldu. Evde bulunan Nuray Korhan’in erkek arkadasi Serkan S.(38), Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Bürosu ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Polis olay yerinde 1 adet tabanca buldu. Tabancanin Serkan S.’ye ait oldugu tespit edildi. Ölen kadinin vücudunda darp izlerine de rastlandi. Kadinin olay sirasinda evde bulunan 11 ve 16 yasindaki iki oglu ise olay sirasinda uyuduklari için olayi görmediklerini söyledi.



Esinden ayrilan Nuray Korhan ile 8 aydir birlikte yasadigi ögrenilen Serkan S., hakkindaki suçlamalari kabul etmedi. Silahin kendisine ait oldugunu ancak oturma odasina biraktigini ileri süren Serkan S., "Kavga ettik. Bu sirada kendini vurarak intihar etti" dedi.

Serkan S., 03 Nisan 2015 tarihinde tutuklanarak Samsun Kapali Cezaevi’ne gönderildi. Serkan S. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde "kasten adam öldürmek" suçundan dava açildi. Serkan S.’nin avukati Yakup Resit Taskan, silahin ateslenmesiyle ilgili olayin intihar mi veya bir baskasi tarafin mi ateslendigine dair Adli Tip Kurumu’ndan rapor alinmasini talep etti. Adli Tip Kurumu’ndan gelen raporda, silahin ateslenmesinin intihar sirasinda veya bir baskasi tarafindan ateslendiginde de ayni yaralanmanin ortaya çikabilecegi ve bunun adli tahkikat ile aydinlatilabilecegi belirtildi.

Yargilama sorasinda avukat Yakup Resit Taskan, müvekkilinin suçsuz oldugunu savunarak beraatini ve tahliyesini talep etti. Serkan S. de suçsuzlugunu dile getirerek beratini istedi. Mahkeme heyeti 28 Ocak 2016 tarihinde verdi kararda genç kadinin intihar ettigi kanaatine vararak Serkan S.’nin öldürmek suçundan beraatina ve tahliyesine karar verirken, evde bulunan silah kendisine ait oldugu için ruhsatsiz silah suçundan 1 yil 8 ay hapis cezasina çarptirdi. Kadinin vücudunda darp izi oldugu için darp suçundan da sikayetçi olmadigi için davanin düsmesine karar verdi. Yargitay Ceza Dairesi öldürme suçundan beraat karari ile silah suçundan da 1 yil 8 ay hapis cezasinin onanmasina karar verdi ancak darp suçundan ölen kadinin ailesinin görüsü alinmadigi için sikayetçi olup olmadiginin sorulup ona göre yeniden karar verilmesini talep etti.

Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargilanan Serkan S. hakkina ölen kadinin anne babasi sikayetçi olduklarini söyledi.

Serkan S. daha önce hakkinda davanin düsmesine karar verilen kasten yaralama suçundan bugünkü davada 7 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA