Fadiloglu, Çiksorut Bölgesindeki Yatirimlari Ve Degisimi Anlatti

Çiksorut Millet Bahçesi’ni gezen ve vatandasla sohbet Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Geçmis dönemde 6 mahalleye hitap eden bu noktada maalesef metruk yerler vardi, sanayi tesisleri vardi” diyerek, bölgeye yaptiklari yatirimlarla ilgili bilgi verdi.

Fadiloglu, Çiksorut Bölgesindeki Yatirimlari Ve Degisimi Anlatti
Gerçeklestirdigi birbirinden önemli yatirimlarla Çiksorut bölgesinin çehresini degistiren ve mahalle sakinlerinin istifade edecegi çok nitelikli yatirimlari tamamlayarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, bölgeye yatirimlarin devam edecegini kaydetti.

Son olarak Çiksorut Millet Bahçesi içerisine yapilan; Türkiye’de, uluslararasi standarda uygun ilk ve tek olma özelligi tasiyan Pump Track Parki yerinde inceleyen ve vatandasla bir araya gelerek sohbet eden Baskan Ridvan Fadiloglu, bölgeyle ilgili açiklamada bulundu.

“Planlama düzgün yapilirsa, sehir ona göre rahatlar”

Daha bölgeye; millet bahçesi, spor kompleksi ve stadyum, sosyal tesis, aile sagligi merkezi, kütüphane, ticaret ünitesi, pazar yeri, muhtarlik bürosu gibi yatirimlar yaptiklarini animsatan Baskan Fadiloglu, “Su anda Çiksorut Millet Bahçesindeyiz. Yaklasik 55 bin metrekare alanin tamami kamulastirilarak yapilmis bir park. Her zaman sunu söylüyoruz, planlama düzgün yapilirsa, sehir ona göre rahatlar. Geçmis dönemde 6 mahalleye hitap eden bu nokta da maalesef metruk yerler vardi, sanayi tesisleri vardi. Bunlar tek tek kamulastirildi. Burada binlerce kamyon dolgu yapildi. 6 metrenin üzerinde dere kenarina yollar yapildi, alternatif yollar açildi” seklinde konustu.

“Tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum”

“Tabii yalnizca yesil alan yapmakla olmuyor” diyen Baskan Ridvan Fadiloglu, “Diger sosyal donatilari da bu mahalleye kazandirmak gerekti. Ilk önce kütüphanesini yaptik. Bu kütüphanenin oldugu yerde geçmis dönemde bir dügün salonu vardi ve belediyenin kirasindaydi. Biz orayi bosalttiktan sonra çok nitelikli bir kütüphane yaptik. Allah’a sükür son 3-4 yildir da üniversiteye girme firsati bulan birçok gencimiz oldu. Yine bu bölgede sikintili bir söz konusu vardi, Tüfekçi Yusuf Parki’nda bizim küçük bir taziye evimiz vardi. Fakat nüfusu yogun olan bu bölgede daha genis bir alana ihtiyaç vardi. Kütüphanenin az ilerisinde çok nitelikli iki tane taziye evini hizmete aldik. Yalnizca onu hizmete almakla kalmadik, diger taraftaki mevcut saglik ocagi artik ekonomik ömrünü doldurmustu ve bu bölgede okul ihtiyaci vardi. Milli Egitim Müdürlügü ile yapmis oldugumuz çalisma neticesinde eski sosyal tesisinin oldugu yere su anda 24 derslikli okul yapildi ve mahallenin hizmetine sunuldu. Biz de onun hemen gerisine, mevcut taziye evinin yanina nitelikli bir saglik ocagi, karsisina da eczanelerden olusan bir ünite merkezini burada hizmete aldik. Ayrica yeni bir pazar yeri ve içerisinde stadyum olan bir spor kompleksini halkimizin hizmetine sunduk. Ben, bu projelerde emegi geçen tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA