Ingiltere Kraliçesi Için Tüm Birlesik Krallik Topraklari Fenerlerle Aydinlatildi

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yil dönümü için Birlesik Krallik ve deniz asiri topraklarinda 3 bin 500’den fazla isik yakildi.



Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yildönümü için düzenlenen Platin Jubile kutlamalari dolayisiyla tüm Birlesik Krallik topraklari fenerle aydinlatildi. Kanal Adalari ve Man Adasi da dahil olmak Birlesik Krallik denizasiri topraklari ve Ingiliz Milletler Toplulugu (Commonwealth) ülkeleri genelinde yaklasik 3 bin 500’den fazla fener aydinlatmasi yapildi.

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth etkinlige Windsor Kalesi’nden katildi.

Kraliçe yerel saatle 21:45 civarinda Windsor Kalesinde aydinlatma yapti. Kraliçe’nin Windsor Kalesi’nde katildigi aydinlatma etkinliginde jubile fenerini yakmasi için Ingiliz Milletler Toplulugu ülkelerini gösteren dünya seklindeki bir sembolik küre kullanildi. Kraliçenin torunu Cambridge Dükü Prens William ise Buckingham Sarayi’nda Platin Jubile fenerini yakti. Ardindan kutlamalara özel olarak ses sanatçisi Gregory Porter tarafindan "A Life Lived with Grace" adli sarki seslendirildi.

Bugün sabah ilk olarak Buckingham Sarayi’nda düzenlenen askeri geçit töreni ile baslayan Platin Jubile kutlamalarinda Kraliçe balkonda görülmüstü. Bu aksam ise Windsor kalesinde aydinlatma törenine katilan Kraliçe, bastonla yürürken görüldü.

Öte yandan Buckingham Sarayi 96 yasindaki Kraliçenin, kutlamalarin devami olarak yarin St Paul Katedrali’nde gerçeklesmesi planlanan Sükran Günü ayini etkinligine katilmayacagini bildirdi.

Platin Jubile resmi sitesinde yer alan açiklamaya göre, bir zamanlar iletisim araci olarak kullanilan fener aydinlatmasi, Ingiltere için özel kutlamalarin bir sembolü haline geldigi ve genellikle açik hava kutlamalarinda kullanildigi belirtildi. Ayrica açiklamada daha önce 1897’de Kraliçe Victoria’nin Elmas Jübile’sini kutlamak için de fenerler yakildigi aktarildi.
Kaynak: İHA