Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurlugu Birlesmis Milletler Gibi

Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurlugu, 2021 yilinda Türk vatandasi ve yabanci ülke uyruklular olmak üzere toplam 2 bin 68 çiftin nikahini kiyarken, bunlardan 130’u yabanci uyruklu çiftlerden olustu. Bu yil ise bin 456 çift nikah için basvuruda bulunurken, bunlardan su ana kadar 826 çiftin nikahi kiyildi.

2020 yilinda bin 913 adet olan nikah sayisi 2021 yilinda 2 bin 68’e çikarken bu yil bu rakamin artmasi bekleniyor. Bu yil su ana kadar bin 456 çift, nikah için Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluguna basvururken aralarinda yabanci uyruklu çiftlerin de bulundugu belirtildi.

Geçen yil kiyilan nikahlarin ilk sirasini 25 nikahla Suriyeli mülteciler olustururken, ikinci sirayi 15 nikahla Almanya ve Afganistan vatandaslari, üçüncü sirayi 13 nikahla Özbekistan, dördüncü sirayi 9 nikahla Azerbaycan ve Rus uyruklular aldi. Bunu sirasiyla Iran, Kirgizistan, Irak, Gürcistan, Ukrayna, Fas, Kazakistan, Isveç, Fransa, Avusturya, Tacikistan, Ingiltere, Moldova, Misir, Tayland, Lübnan, Dominik, Sili ve Belarus uyruklular takip etti.

Bu yil suana 826 çiftin nikahi kiyilirken, bunlarin 65 kadari yabanci uyruklu çiftler olusturuyor.
Kaynak: İHA