Kdz. Eregli'de Tedbir Amaçli 24 Ev Tahliye Edildi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde sel tehlikesine karsi tedbir amaçli iki köyde toplam 24 ev tahliye edildi.

Kdz. Eregli'de Tedbir Amaçli 24 Ev Tahliye Edildi
Kdz. Eregli ilçesinde iki gündür devam eden saganak derelerde sularin yükselmesine neden oldu. Ilçede sel nedeniyle herhangi bir zarar yasanmazken, Kdz. Eregli Kaymakamligi sel tehlikesine karsi tedbir amaçli Günesli ve Çaylioglu köylerinde toplam 24 evdeki 53 vatandasi evlerinden tahliye etti. Evlerinden tahliye edilen vatandaslar sel tehlikesi geçene kadar yakinlarinin yanina yerlestirildi.

AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskani Av. Saffet Bozkurt, sel tehlikesi yasanan Çaylioglu ve Hasbeyler köylerinde incelemelerde bulunarak il genel meclisi üyeleri ve muhtarlardan bilgi aldi. Bozkurt, devletin tüm kurumlarinin ilçenin her noktasinda canla basla çalisarak gerekli tedbirlerin alindigini söyledi.

Bozkurt, “Iki gündür bölgemizde yagmur devam ediyor. Valilik, kaymakamlik, belediyeler ve diger kurumlar gerekli önlemleri alip uyarilar yapiyor. Bizde bölgelerimizi geziyoruz. Su ana kadar can yada mal kaybi yasanmadi. Insallahta olmaz. Vatandaslarimiz, kaymakamligimiz ve belediyeler tarafindan uyariliyor. Bölgelerimizde öncelikli yapilmasi gerekenler varsa bilgileri alip ilgili kurumlarimizla degerlendirmeler yapiyoruz. Can ve mal kaybi olmamasi için devletimizin tüm birimleri ayakta. Insallah hiçbir olumsuzluk yasanmadan bu olay kapanacaktir. Özellikle sel baskinindan etkilenebilecek dere yataklarina yakin yerlesim yerleriyle alakali kaymakamligimiz, belediye, jandarma ve emniyetimiz gerekli uyarilari yaparak evlerin tahliyesi noktasinda hassas davraniyorlar. Su anda Çaylioglu’ndayiz. Burada da dere yatagina yakin noktalardaki evler bosaltildi. Biz de vatandaslarimizi uyariyoruz, tüm uyarilara ve alinan tedbirlere ragmen sakin evlerine girmesinler. Insallah bu sel olayini en az zararla atlatacagimizi düsünüyorum” dedi.

Çaylioglu köyünün ardindan Hasbeyler köyüne geçen Baskan Bozkurt ve beraberindekiler, köy muhtari Hasan Duman’dan gelismeler hakkinda bilgi aldi. Bozkurt, buradaki incelemesinin ardindan Düzpelit köyüne geçti. Ilçede saganak ile birlikte sel tehlikesi halen devam ediyor.
Kaynak: İHA