Kavsak Ve Refüjler Artik Daha Yesil

MERSIN – İçel Büyüksehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarindaki refüj ile kavsaklardaki iyilestirme ve yenileme çalismalarini tamamladi. Kültür Park basta olmak üzere kent geneline yayilan yesillendirme çalismalari da hizla devam ediyor.

Kavsak Ve Refüjler Artik Daha Yesil
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Park ve Bahçeler Dairesi tarafindan Adnan Menderes Bulvari boyunca yapilan refüj ve kavsaklardaki yenileme çalismalari tamamlandi. Göz dolduran çalismalarla İçel daha da yesil olurken, kent genelindeki yesillendirme çalismalari da hizla devam ediyor.

7 kilometrelik çalisma yapildi

Modern dokunuslarla kentin cazibesini artiran çalismalar yapildigini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Proje Sube Müdürü Alpagu Ilter, “İçel’in en çok ziyaret edilen noktalarindan biri olan Kültür Parkin ulasim yolunu saglayan Adnan Menderes Bulvarinda, iyilestirme çalismalari çerçevesinde kavsak, refüj ve yaya geçidi düzenlemeleri ile çim alanin yenilenmesi çalismalarini bitirdik. Bu çalismayla bölge iklimine uygun çim ve bitki türleri seçilerek düzenlemeler yapildi. Bunu yaparken, altyapimizla ilgili olarak otomatik sulama sistemimizi de yeniledik. Su anda 7 kilometrelik alan içinde Babil Kavsagindan Hilton Otele kadar olan bölümde teknolojiyi de kullanarak ve cazibe alani olusturmaya çalistik. Kavsaklarimizda trafik güvenligini ön plana çikaracak sekilde, görsel sikintilar olusturmamak adina bitkilendirmeye dikkat ettik. Arti olarak yaya geçitlerinde görüsü engelleyen, hem yaya hem araç güvenligi açisindan küçük ve renkli bitkilerle düzenleme yaptik” dedi.



Mevsimlik degil, uzun ömürlü bitkiler kullanildi

Çalismalarda kullanilan bitkilerin mevsimlik degil, daha uzun ömürlü bitkiler oldugunu vurgulayan Ilter, “Yol asfalt dairemizin yaptigi örnegin 100 kilometrelik refüj düzenlemesinde çim yenileme, bitki yenileme, otomatik sulama, toprak yenileme gibi çalismalarimiz da olacak. Bu bulvarda yaptigimiz çalismalar gibi. Bununla birlikte kaldirimlarda agaçlandirma çalismalarimiz oluyor, çünkü günesi bol bir memleketiz. Insanlarin kaldirimlardan, yaya akslarindan faydalanabilmesi için gölge yapan türlerden agaçlar seçerek, genis tasli agaçlarla bu bitkilendirmeyi yapiyoruz. Bu çalismalarin sonucunda da İçel daha yesil bir kent haline geliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA