Esenyurt'ta Halk Danslari Ve Müzik Festivali Son Buldu

Esenyurt Belediyesi’nin düzenledigi 1’inci Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali’nin sonu günü renkli anlara sahne oldu. Özel dans gösterileri, ‘Aydilge’ ve ‘Mogollar’ konserinin de oldugu festival ile ilçe, 4 gün boyunca kültür ve sanatin merkezi oldu.

Esenyurt'ta Halk Danslari Ve Müzik Festivali Son Buldu
Esenyurt’ta ilk defa yapilan ‘Uluslararasi Halk Danslari ve Müzik Festivali’ 23-26 Haziran 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirildi.

Festivale 16 ülke katilim sagladi. 4 gün boyunca dünya kültürüne ev sahipligi yapan festivalde, ilçedeki baris, kardeslik ve dostluk vurgulandi. Esenkent Mahallesi’ndeki Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda yapilan festival, misafir gruplarin ilçenin ayri noktalarinda yaptigi renkli gösterilerle tüm ilçeye yayildi. Kortej yürüyüsü, ‘Anadolu Atesi’ dans gösterisi, uluslararasi halk danslari topluluklarinin gösterileri, ‘Aydilge’ ve ‘Mogollar’ konseri ile vatandaslar festivalde unutulmaz anlar yasadi. Festival, 23 Haziran Persembe günü yapilan kortejin ardindan açilis seremonisi sahne gösterileriyle baslarken bugün ise son buldu.
Kaynak: İHA