Derelerin Tasma Riskine Karsi Is Yerlerinin Açilmamasi Ve Alt Katta Oturanlarin Üst Katlari Çikmasi Istendi

Afet ve Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan kirmizi kod uyarisi yapilan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler tasmaya basladi. Inebolu ilçe merkezinden geçen çayin tasma noktasina gelmesinden ötürü is yerlerinin açilmamasi ve giris ile birinci katta oturan vatandaslarinda üst katlara çikmasi uyarisi yapildi.

Derelerin Tasma Riskine Karsi Is Yerlerinin Açilmamasi Ve Alt Katta Oturanlarin Üst Katlari Çikmasi Istendi
Afet ve Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan kirmizi kod uyarisi yapilan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren saganak yagis etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçen yil sel felaketinin yasandigi Kastamonu’da sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler tasma noktasina geldi. Kastamonu’nun Inebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayinin tasma noktasina gelmesinden ötürü ilçede tedbirler arttirildi. Inebolu Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Zabita ekipleri, araçlarla sik sik devriye atarak vatandaslari olumsuz hava kosullarina yönelik uyarida bulunmaya devam ediyor.

Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Inebolu Devlet Hastanesinin önüne dogru da sel sulari gelmeye basladi.

Inebolu’da ilçe merkezinden geçen Söke Çayinin tasma noktasina gelmesiyle vatandaslarin is yerlerini açmamasi ve giris kat ile birinci katta oturan ailelerinde de üst katlara çikarak tedbir almalari istendi.

Öte yandan olumsuz hava kosullari sebebiyle olusturulan kriz masasi ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Beklenen siddetli yagis öncesinde Kastamonu Valiligi, 410 personel, 11 dalgiç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmani kuzey kesimlerine konuslandirdi. Yapilan planlama ile olasi riskli durumlara aninda müdahale edilmesi hedefleniyor. Ayrica 112 çagri merkezinde olusturulan özel ekip ile gelecek olan ihbarlar tek elden hizli bir sekilde koordine edilecek.

Inebolu’da Söke Çayinin tasma riskine karsi alinan tedbirleri yerinde incelemeyen Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, “Iki gündür Meteoroloji ve AFAD tarafindan gerekli uyarilar yapildi. Bu çerçevede ilçemizde yapilan uyarilarla birlikte siddetli yagislarda devam etmektedir. Yagislarla birlikte ilçemizden geçen çayin su seviyesinin yükseldigini görüyoruz. Bu yüzden vatandaslarimizi sik sik olumsuz durumlara karsi uyariyoruz. Vatandaslarimiz dikkatli olsunlar, dere kenarinda bulunan araçlarin kesinlikle kaldirilmasi, alt katta oturan vatandaslarin özellikle dere kenarinda alt katta oturan vatandaslarinda üst katlara çikmalari, ikinci bir uyariya kadar isyerlerinin de kesinlikle açilmamasini halkimizdan istirham ediyorum. Tedbirli bir sekilde panik yapmadan tedbirlerimizi alalim. Insallah bu sinavimizi da kayipsiz basarili bir sekilde geçirecegiz. En az riskle atlatacagiz. Vatandaslarimizin her türlü olumsuz durumlara karsi dikkatli olmalarini rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA