Ayancik'ta Sel Teyakkuzu Açiklamasi 3 Köy Bosaltildi , 25 Kisi Yurda Yerlestirildi

SINOP – Geçen yil sel felaketinin yasandigi Sinop’ta meteorolojinin verdigi uyarinin ardindan Ayancik ilçesinde 3 köy tedbir amaçli bosaltildi.

Ayancik'ta Sel Teyakkuzu Açiklamasi 3 Köy Bosaltildi , 25 Kisi Yurda Yerlestirildi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden yayinlanan uyariya göre metrekareye 100 kilogram üzeri yagis düsmesi beklenen Sinop’ta kirmiz alarm verildi.

Meteorolojik uyarinin ardindan geçen yil sel felaketinin yasandigi Ayancik ilçesinde ve Sinop genelinde ekipler teyakkuza geçti.

Edinilen bilgiye göre, geçen yil yasanan selde 40 evin yikildigi Babaçay Köyü ile Söküçayiri Köyü Kazköy Mahallesi ve Zaviye Köyü Çay Mahallesi tedbir amaçli bosaltildi. Bu köylerde kalacak yer talebinde bulunan 3 vatandas ile DSI, AFAD ve köy yollari insaatinda çalisan firmalardan 22 kisi olmak üzere toplam 25 kisi gerekli ihtiyaçlari da karsilanarak Ayancik MTAL Yurdu’na yerlestirildi.

Ilçede güvenli olarak degerlendirilen Ayancik Atatürk Anadolu Lisesi ile Inönü Ilkokulu bahçeleri kamu araçlari için tahsis edildi. Olasi durumlara hazirlik olarak Ayancik Stadi da helikopterler için hazir hale getirildi.

Sinop Valiligi koordinasyonunda Ayancik Kaymakamligi, Ayancik Belediyesi ve tüm kamu kurumlarinin teyakkuz halinde bekledigi ögrenildi.
Kaynak: İHA