Rusya'nin Kiev Saldirilarinda 1 Kisi Öldü, 5 Kisi Yaralandi

Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev’e düzenledigi füze saldirilarinda 1 kisi hayatini kaybetti, 5’ten fazla kisi de yaralandi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sürüyor. Baskent Kiev’i hedef alan Rusya, 9 katli bir apartmani ve anaokulunu vurdu. Ukrayna Polis Sefi Ihor Klymenko, ülke medyasina yaptigi açiklamada 1 kisinin hayatini kaybettigini, 5’ten fazla kisinin ise yaralandigini belirtti.

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskani Andriy Yermak da, “Rusya yeniden Kiev’i vurdu. Füzeler bir apartmana ve anaokuluna zarar verdi” açiklamasinda bulundu.

Enkazdan çikarildi

Kiev’in Shevchenkivskiy semtindeki 9 katli binaya yapilan saldiri sonrasinda sosyal medya hesabindan açiklama yapan Kiev Belediye Baskani Vitaliy Klitschko, "Shevchenkivskiy semtindeki bir apartmanin enkazindan 7 yasindaki bir kiz çocugu kurtarildi. O yasiyor. Arama kurtarma ekipleri simdi annesini kurtarmaya çalisiyor" demisti.

Kiev’e düzenlenen saldirilar ile ilgili Rusya’dan henüz bir açiklama yapilmadi. Moskova’dan daha önce yapilan açiklamalarda sivillerin hedef alinmadigi vurgulanmisti.
Kaynak: İHA