MHP'li Özdemir Açiklamasi 'Selahattin Demirtas Teröristtir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafindan ‘Adim Adim 2023’ sloganiyla düzenlenen ilçe ilçe anlatma ve aydinlatma toplantisinda Incesu ve Yesilhisarli partililerle bir araya gelen MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir; "Allah izin verirse sanli ve serefli Türk askeri, kahraman Mehmetçigimiz ilk firsatta Suriye’ye gidecek ve CHP’den umut bulan teröristlerin inlerini baslarina yikmaya devam edecektir. Tezkereye ’hayir’ diyen CHP aziz milletimize ne anlatabilecektir? Bugünkü CHP yönetimi Atatürk’ten uzaklasmis, hasimlariyla kol kola girmis, Atatürk ile hiçbir bagi kalmamistir. Kiliçdaroglu’nun basinda oldugu Cumhuriyet Halk Partisi açik bir milli güvenlik tehdidi haline gelmistir" dedi.

MHP'li Özdemir Açiklamasi 'Selahattin Demirtas Teröristtir'
Kayseri’nin Yesilhisar ilçesinde bulunan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantiya MHP Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, MHP ilçe baskanlari, Kayseri Ülkü Ocaklari Baskani Ali Çelik, parti üyeleri ve vatandaslar katildi.

Toplantida partililere bir konusma yapan MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin Türkiye’nin ve Türk milletinin kendi demokrasi mücadelesi ile elde etmis oldugu 21’inci yüzyildaki en büyük kazanim oldugunu ifade ederek; "Sizlerden Allah razi olsun, çagrimiza kulak verdiniz ve destek vermek suretiyle de Cumhur Ittifakini yetkilendirdiniz. Simdi geldigimiz noktada geride biraktigimiz 4 yila bir bakalim. Suriye ve Irak’tan yönelen terör tehdidini kaynaginda bertaraf etmek konusunda Türkiye çok ciddi mesafe kat etti. Biz bu adimlari atarken, karsimizda bir tarafta sözde müttefik dedigimiz ülkeler diger tarafta da küresel rekabette üstün görülen ülkeler vardi. Türkiye’de bu adimlar atilmadan önce bugün zillet mensubu olan siyasi çevrelerin üyeleri, zillet partileri mecliste açik açik ’Bu harekati biz yapamayiz. Suriye’ye giremeyiz. Söyle, böyle yaparlar’ demisti. Ne oldu? Gelinen asamada Türkiye bu tehdit ve tehlikeleri kaynaginda bertaraf etmek üzere egemen ve güçlü bir ülke olarak karsisinda kim olursa olsun, bunlari ortadan kaldirmayi basardi mi? Basardi. Sinirimiz boyunca uzanan sahada terör koridoru kurulmasi fikri böylelikle akamete ugratilmis oldu. Ancak dikkat edin bütün bunlar olurken ayni düzlemde, içeride de bilhassa birilerini kullanmak suretiyle yeni bir tartisma baslatildi. ’Sistemi söyle yapalim, böyle yapalim’ dendi. Bunu söyleyen Türk milletinin ve Türkiye’nin geriye gitmesini murat eden çevrelerdir. Simdi size soruyorum. 2018 yilinda koymus oldugunu iradenizle cumhurbaskanini seçme yetkisini siz kendiniz yani Türk milleti bizzat bu yetkiyi almis oldu. Türk milleti cumhurbaskanini kendisini temsil edecek devlet baskanini seçme yetkisini Amerika’si, Avrupa’si istedi diye zillete devreder mi? Bu gerçeklik demokrasimizin artik en temel ögelerinden bir tanesidir. O yüzden Türkiye hareketli bir cografyada bulunuyor. Bakiyorsunuz bir yanimiz Kafkasya, Güneyimiz Orta Dogu bölgesi ve ayni zamanda Akdeniz ile birlikte Afrika’ya uzanan sinir hatlarimiz var. Bati bölgemizde de elbette ki Balkanlar, kuzeyimizde de yasanan bir savas var. Bu sartlar altinda Türkiye için en büyük kazanim nedir? Siyasi istikrarin ta kendisidir. Dolayisiyla siyasi istikrarin bu manada Türkiye’deki mevcut durumdaki adresi de açik ve net bir sekilde milletine karsi seffaf olan, açik olan, ne yapiyorsa milleti için yapan ve ne adim atiyorsa milletin karsisinda seffafligiyla açik bir sekilde atan Cumhur Ittifakinin ta kendisidir. 2018 genel seçimlerini hemen ardindan 2019 yilinda biliyorsunuz yerel seçimler gerçeklestirildi.

Bu yerel seçimlerde CHP ve IYI Parti ayni zamanda PKK terör örgütünün siyasi uzantisi HDP ile müsterek gündemleri isletti. Bazi yerlerde bu siyasi partilerin birbirlerini desteklemesi suretiyle bilhassa PKK terör örgütünün siyasi uzantisi olan HDP’nin destegini alabilmek için hem IYI Parti hem de CHP birbirleri ile yaristilar. Seçimlerden hemen sonra da HDP’nin temsilcileri çikti dedi ki; ’Istanbul’da seçildiyse, Ankara’da seçildiyse bilecek ki bizim oylarimizla seçildi’ ve HDP’nin bir temsilcisi çikti kendisine sözde milliyetçi diyenlere döndü dedi ki; ’oturun oturdugunuz yerde sesinizi çikartmayin. Buraya girdiyseniz bizim sayemizde girdiniz.’ Hiç bir serefli Türk evladi hele hele kendisine ’ülkücüyüm, milliyetçiyim’ diyen hiç kimse bu serefsiz ve ahlaksiz yaklasimlari asla ama asla kabul edemezdi. Ancak gel gelelim ihanet ve proje partisinde devsirilmek suretiyle bulunanlarin kendilerine yasattiklari zillet buyken, millete gösterdikleri zillet de iste bu çerçevede sekillenmistir. O yüzden Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin Türkiye’nin ve Türk milletinin kendi demokrasi mücadelesi ile elde etmis oldugu 21’inci yüzyildaki en büyük kazanim oldugu gerçegini akillarimizdan çikartmamamiz lazim" dedi.



"Demirtas teröristtir"

CHP ve IYI Parti’nin terör konusunda sicillerinin kabarik oldugunu belirten Özdemir; "Ülkemizin güvenligi açisindan elzem olan harekatlara CHP ve IYI Parti karsi çikmistir. Zeytin Dali Harekati basladiginda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Afrin’in içerisine girilmemesi gerektigini savunmus, dönemin IYI Parti Genel Sekreteri ise Afrin savas senaryolarina tamamen karsi olduklarini ifade etmis ve dolayisiyla harekati da desteklemediklerini böylelikle belirtmistir. Bize göre de tabi ki herkes kendisine yakisani yapmistir. Zira bu siyasi partilerin terör konusunda sicilleri baya kabariktir. PKK’nin Suriye kolu olan YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini CHP’ni Genel Baskani bizzat ifade etmistir ve CHP’li pek çok isimde bu konuyu ikrardan geri durmamistir. CHP israrla terörler arasina mesafe koymaktan kaçinmaya devam etmekte, IYI Parti ile birlikte eli kanli terör örgütü PKK’nin siyasi uzantisi HDP ile isbirligini hizli bir sekilde sürdürmektedir. Teröriste ’terörist’ diyemeyen, Selahattin Demirtas ile kahvalti sofrasinda bulusmayi arzulayan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, hakiki suretini çoktan açik etmistir. Bu milletin hiçbir serefli evladinin terör örgütü elebasi, Imrali canisinin heykelini dikmek istediklerini zirvalayan bir terör unsuruyla kahvalti masasinda bulusma istegine elbette onay vermez, vermeyecektir. Her ne kadar inkar edilse de, her ne kadar dile getirmekten birileri çekinse ve imtina etse de Selahattin Demirtas teröristtir. Bu açik gerçekligi ifade etmekten de bizler hiçbir zaman geri durmayacagiz" ifadelerini kullandi.

"CHP yönetimi Atatürk’ten uzaklasmis, hasimlariyla kol kola girmis, Atatürk ile hiçbir bagi kalmamistir"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ten uzaklastigini ve açik bir milli güvenlik tehdidi haline geldigini de sözlerine ekleyen MHP Genel Baskan Yardimcisi Ismail Özdemir; "CHP’nin tezkereye ’hayir’ demesi, PKK’nin Suriye uzantisi PYD/YPG tarafindan memnuniyetle karsilanmis ve bu terör örgütü ele baslarindan Mazlum Kobani adli terörist CHP’nin tutumunun kendileri için umut verici oldugunu açikça ifade etmistir. Ardindan CHP’li heyeti Suriye’ye davet etmis, kendileri ile görüsmenin faydali olacagini dile getirmistir. Dolayisiyla CHP; Kandil’in sözcüsü, teröristlerin umudu, ihanetin bekçisi olmustur. Teröristlerin daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir heyet Suriye’ye gider mi bilinmez. Ancak bizim bildigimiz bir gerçek var, Allah izin verirse sanli ve serefli Türk askeri, kahraman Mehmetçigimiz ilk firsatta Suriye’ye gidecek ve CHP’den umut bulan teröristlerin inlerini baslarina yikmaya devam edecektir. Tezkereye ’hayir’ diyen CHP aziz milletimize ne anlatabilecektir? Bugünkü CHP yönetimi Atatürk’ten uzaklasmis, hasimlariyla kol kola girmis, Atatürk ile hiçbir bagi kalmamistir. Kiliçdaroglu’nun basinda oldugu Cumhuriyet Halk Partisi açik bir milli güvenlik tehdidi haline gelmistir" dedi.

Kaynak: İHA