Marmaris Yangin Ekipleri Sevinçle Karsilandi

Marmaris’de meydana gelen yangini destek için giden Burdur Itfaiye ekipleri yangin kontrol altina alindiktan sonra Burdur’a döndüler.

Marmaris Yangin Ekipleri Sevinçle Karsilandi
Itfaiye müdürlügünde sevinçle karsilanan Marmaris ekipleri arkadaslari ile özlem giderdiler. Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, gazetecilere, yangin basladigi anda hazirliklarini yaptiklarini koordinasyon merkezinden daha haber gelmeden baskanimizin talimati ile bölgeye dogru yola çiktiklarini söyledi.

Bölgede çok büyük bir yanginla karsilastiklarini belirten Itfaiye müdürü Mehmet Ali Ballak, "Bizim amacimiz ’bir çivi bir nali, bir nal bir ati, bir at bir orduyu, bir ordu vatani kurtarir’ düsüncesiyle oradaki arkadaslara bir çivi olmaya gittik ve birlikte güzel isler basardik yananin sadece agaçlar ve orman olmadigini ormanin yaninda yesil vatanin, geleceklerinin ve oradaki insanlarin geçmisinin de yangindan zarar gördügünü “ söyledi.



Yangin bölgesinde 4 gün boyunca mücadele ettiklerini açiklayan Ballak "Kontrol altina alindi biz de huzurlu sekilde evimize döndük. Engellenmeseydi daha da büyüyecekti, yangini yesil belde tarafina geçirtmemek için çok mücadele ettik ve basarili olduk. Orada yorgunlugu ve uykusuzlugu düsünecek vaktimiz olmadi. Amacimiz bir tane daha fazla agaci kurtarmakti." diye konustu.

Itfaiyeci Hasan Kaplan’da yangina müdahale ettikleri alanlarin yesil kaldigini görmelerinin kendilerini mutlu ettigini dile getirdi. Yusuf Aslan da görevlerini layikiyla yapmanin gururu içinde olduklarina deginerek, "Keske böyle bir yangin çikmasaydi, oradaki agaçlar ve canlilar zarar görmesiydi. Karsilama için de arkadaslarimiza çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Ismail Sahin de havadan ve karadan yogun müdahaleyle yanginin daha fazla büyümeden kontrol altina aldigindan dolayi sevinçten yorgunluklarinin geçtigini anlatti.
Kaynak: İHA