Konya'da Türk Islam Dünyasi Sehit Ve Gazi Aileleri Bulusmasi Gerçeklestirildi

Konya’da Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi’nce Türk Islam Dünyasi Sehit ve Gazi Aileleri Bulusmasi düzenlendi. Programa telefonla baglanan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, tüm sehit aileleri ve gazilerin 24 saat emrinde olduklarini söyledi.

Konya'da Türk Islam Dünyasi Sehit Ve Gazi Aileleri Bulusmasi Gerçeklestirildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi tarafindan düzenlenen program Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, telefonla baglandi. Bakan Süleyman Soylu, "Su anda Konya’dasiniz. Bize büyük emanetler birakan Hazreti Mevlana’nin diyarindasiniz. Bir tarafta Haci Bayrami Veli Hazretleri, bir tarafta Eyüp Sultan Hazretleri var. Diger tarafta Veysel Karani Hazretleri, bir tarafta Haci Bektasi Veli Hazretleri var. Biz büyük cografyanin çocuklariyiz. Biz baskalarinin topraklarina gözümüzü diktigimiz için degil, tam tersi herkesin kendi cografyasinda huzur içinde yasamasini temin etmek için bir gayretin içerisindeyiz. Biz Avrupali degiliz, biz Batili degiliz, Amerika’nin ve Avrupa’nin sömürge ülkeligini yapanlardan degiliz. Dünyanin neresinde olursa olsun ilayi kelimetullahi, hakki, adaleti, hakkaniyeti, vicdani, merhameti, sefkati ortaya koyan bir medeniyetin evlatlariyiz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan bütün dünyaya israrla bunu anlatmaya çalisiyor. Çünkü bu milletimizin, ecdadimizin sesidir, bu gelecek nesillerimize biraktigimiz emanettir. Etrafimizdaki cografyada olup biteni hepimiz takip ediyor ve izliyoruz. Dünyanin buna nasil sessiz kaldigini takip ediyor ve izliyoruz. Zengin ülkelerin nasil seyrettigini hepimiz takip ediyor ve izliyoruz. Biz belki dünyanin en zengin ülkesi degiliz ama son dört yildir dünyada insani yardimlarda birinci ülkeyiz. Etrafimizdaki cografyada ve dünyada ne olursa olsun sessiz kalmayan ülkeyiz. Haksizliga, zulme, kötü davranislara sirtini dönmeyen bir ülkeyiz. Allah sizden razi olsun. Yaninizda olmak, sizin yaninizda bulunmaktan sereflenmek isterdik ama Cenabi Allah bu aksam nasip etmedi insallah en kisa sürede birlikte olmak nasip olur” dedi.

Bakan Soylu, tüm sehit aileleri ve gazilerin 24 saat emrinde olduklarini söyledi.



"Sehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan dolayi büyük bir memnuniyet duyuyorum"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, sehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan dolayi büyük bir memnuniyet duydugunu ifade etti.

Konya’nin Anadolu’nun kalbi oldugunu belirten Vali Vahdettin Özkan, “Konya öteden beri mazisinde hep ilmin, irfanin cari oldugu bir beldemiz. Böyle mübarek bir belde bu türden ilmi, irfani, sahadet kurumunu en iyi algilamis, yasamis, Selçuklular’in kurulusundan beri bu sehadet serbetiyle toplumun, birligin, bütünlügün harci olmus bir sehirdir. Böyle bir toplantinin Konya’da olmasini çok anlamli buluyorum. Büyüksehir Belediyemiz, merkez ilçe belediyelerimiz böyle bir faaliyet için yaris içerisine girip müracaatta bulundu. Bu manevi hizmetler için sehit yakinlarimiza, gazilerimize yönelik böyle bir kiymetin biliniyor olmasi sehir açisindan çok büyük bir kiymet oldugunu ifade etmek istiyorum. Elbette sehrin yöneticileri, belediyeleri, merkezi temsilcilerinin sizin duaniza, maneviyatiniza ihtiyaci var. Bu bizim esasen toplumsal birligimizin, bütünlügümüzün harcidir. Eger biz sehadet kurumunu unutursak, gazilerimizi unutursak bu birligimizin, bütünlügümüzün, medeniyetimizin, inancimizin zafiyetiyle ilgili bir konudur. Dolayisiyla bu sehirde, bu iman, bu vicdan hep ola gelmistir. Bütün temennimiz, duamiz Anadolu’nun bütününde bu inancin devam etmesidir. Sehit yakinlarimiza, gazilerimize bunlarin kutsiyetine inanma ve bunu refleks haline getirmek bizim en büyük harcimizdir. Sehrimize seref verdiniz. Sehit yakinlarimiz, gazilerimiz bizim en kutsi emanetimizdir. Insallah bütün dünyada, Türk Islam aleminde bu toplanti birligi, beraberligi daha da pekistirmeye vesile olacaktir diye ümit ediyorum. Sehit yakinlarimiz ve gazilerimizle ilgili çok yüksek derecede bir hassasiyetin devlet yöneticilerimizde olmasi önemli. Içisleri Bakanimiz yangin bölgesinde bütün o hengamenin içinde buraya canla basla gelmek istedi. Yetisemeyince telefonla da olsa mutlaka ailelerimizle hasbihal edelim dedi.

Diger bakanlarimiz da ayni duygular içinde. Allah sehitlerimizin sefaatine cümlemizi dahil etsin diye dua ediyoruz. Gazilerimize saglik, sihhat diliyoruz. Bizce ifa edilecek bir hizmet olursa emre amadeyiz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Baskani Mustafa Isik da, programda kendilerine destek veren basta Içisleri Bakani Süleyman Soylu olmak üzere herkese tesekkür etti.

Konya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da, sehit ailelerinin her isteginin kendileri için bir emir oldugunu ifade etti.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, protokol mensuplari, sehit aileleri ve gaziler katildi.

Kaynak: İHA