Gençler Pandemi Sonrasi Saglik Çalistay'inda Bulustu

Gürsu Adrenalin Park, “Salgin sonrasi Türkiye’de Gençlik ve Saglik Çalistayi” na ev sahipligi yapti.

Gençler Pandemi Sonrasi Saglik Çalistay'inda Bulustu
Türkiye Ulusal Ajansi is birligiyle, Hayat Saglik ve Sosyal Hizmetler Vakfi’nin Ericek Adrenalin Park’ta gerçeklestirdigi “Salgin Sonrasi Türkiye’de Gençlik ve Saglik Çalistayi” nda gençlerin, pandemi sürecinin toplumsal yasamdaki etkileri ve sürecin getirdigi degisimler üzerine geldikleri nokta ve yeni farkindaliklari degerlendirildi.

Gürsu Belediyesi Adrenalin Park Tesisi’nde gerçeklestirilen programa katilan gençlerin; Pandemi döneminde halk sagligina genel bakis, STK’larin pandemi sürecinde gençlere yönelik faaliyetleri, pandemi döneminin saglik politikalari ve ekosistem boyutuyla degerlendirilmesi, pandemi döneminde saglik politikalarinin etik zeminde yönetilmesi, pandemi sürecinde dijitallesme, medya okuryazarligi ve elestiren düsünme yönüyle degerlendirilmesi, youtpass egitimi ve sertifika verilmesi, europass öz geçmis hazirlama egitimi, pandemi sonrasinda saglik alanindaki girisimcilik faaliyetleri degerlendirilmesi, saglik alanindaki sosyal girisimcilik faaliyetlerinin degerlendirilmesi, pandemi sonrasi gelisiminin incelenmesi basliklarinda olusan yeni farkindaliklari degerlendirildi.

“Salgin Sonrasi Türkiye’de Gençlik ve Saglik Çalistayi” konulu programda gençlerle bir araya gelen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Pandemi sürecinin neden oldugu toplumsal yasamimizdaki degisimlere maruz kalan çocuklarimiz ve gençlerimizin hayati, bugünü ve yarini algilayislari da sürecin etkileriyle sekillendi. Bu baglamda, gençlerimizin saglik alanindaki girisimcilik anlayisinda da çok boyutlu gelismelere imza atmalari yönünde iyi bir ivme kazanilmis diyebiliriz. Gençlerimizin tüm dünya toplumlarini etkileyen pandemi sürecinin ardindan saglik alanindaki gelismelerde oynayacaklari roller ve pandemi sürecine iliskin saglik alanindaki gelisim ve degisimlerin irdelendigi çalistayin gençlerimize yeni ufuklar açmasi temennisiyle, programin gerçeklestirilmesini saglayan Hayat Saglik ve Sosyal Hizmetler Vakfi’na tesekkür ediyorum. Gençlerimizin gelisen dünya kosullariyla yogrularak yetismesini saglamak amaciyla Belediyemiz Eurodesk Temas Nokta’miz araciligiyla, gençlerimizi dünya gençligiyle bulusturdugumuz faaliyetlerimize katilmaya bekliyorum. Gençlerimizin gelisimine katki saglayacak tüm etkinliklerde de Adrenalin Park’imizda ev sahipligi yapmaya haziriz” dedi.

Kaynak: İHA