Gazi Kosusu'nda 2 Yillik Hasret Sona Erdi

Bu yil 96. kez düzenlenen Türk at yarisçiliginin at derbisi olan Gazi Kosusu öncesi vatandaslar Veliefendi Hipodromu’na akin etti. Pandemi nedeniyle 2 yil seyircisiz düzenlenen yarislarda vatandaslar, kapilarin yeniden açilmasini sevinçle karsiladi.

Gazi Kosusu'nda 2 Yillik Hasret Sona Erdi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk adina 1927 yilindan bu yana düzenlenen ve Türk at yarisçiliginin derbisi olarak gösterilen Gazi Kosusu’nun yapilacagi Veliefendi Hipodromu tarihi günlerinden birini yasiyor. Pandemi nedeniyle iki yildir seyircisiz düzenlenen yaris için hipodroma gelen vatandaslar, Türkiye Jokey Kulübü tarafindan düzenlenen etkinliklerde keyifli anlar yasadi. Ailesi ile birlikte sabahin erken saatlerinde gelen vatandaslar güzel havanin tadini çikardi. Öte yandan yarislar öncesi Veliefendi Hipodromu girisinde uzun kuyruklar olustu.

"Bu kosuyu izlemek gurur kaynagi"

Yarislar için Veliefendi Hipodromu’na ailesiyle birlikte gelen Gökhan Tatar isimli yarissever yaptigi açiklamada, "Abimin çocuklari ile geldik. Sanirim hipodromdaki en genç taraftarlar kendileri. Bu tarz organizasyonlar çok güzel. Gazi Mustafa Kemal Atatürk anisina düzenlenen bu kosuyu izlemek bizim için gurur ve kivanç kaynagi olacak. Halkimizin bu tarz organizasyonlara duyarli davranmasi insani ziyadesiyle mutlu ediyor. Insallah eglenceli bir yaris olur" dedi.



Vatandaslardan TJK’ya tesekkür

Gazi Kosusu’nu yillardir kaçirmadigini aktaran Duran Sarkbülbülü, "Her sene geliyorum. Pandemiden dolayi seyirci alamadiklari için 2 yildir gelemiyorduk. Bu sene hanimi da aldim geldim. Düzenli olarak yarislari takip ediyorum. Final Dance safkani açik ara yarisi alir. Etkinlikler çok güzel" dedi.

Yarislar için Pendik’ten geldigini ifade eden Volkan Dursun ise duygularini su sözlerle aktardi:

"Yaklasik 20 yildir at camiasinin içindeyim. Benim için bir spor. Çok güzel bir ortam var. Su an aileler, çocuklarla festival havasinda geçiyor. Bu kadar güzel elit insanlarin bir araya geldigi bir spor yoktur. Sabah 10.30’da geldik, yemegimizi yedik, yarislari izliyoruz. Gazi Kosusu’nda bir tahminim yok, bütün atlarin ayaklari düz bassin kim hak ediyorsa o kazansin."

Veliefendi Hipodromu’na gelen vatandaslar tribünler ve hipodrom kenarindaki yerlerini alarak heyecanla yarislari takip etti.
Kaynak: İHA