Cumhurbaskani Erdogan'dan Orman Isçilerine Tesekkür

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Marmaris’teki orman yanginin söndürülmesi için yogun çaba sarf eden orman isçileri ile görüntülü görüserek tesekkür etti.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Orman Isçilerine Tesekkür


Mugla’nin Marmaris ilçesinde 21 Haziran’da baslayip 25 Haziran’da tamamen kontrol altina alinan yanginda 4 bin 500 hektar makilik ve kizilçam örtülü alan yandi. Yanginin yerlesim yerlerine ulasmamasi için olaganüstü çaba gösteren ekipler ise yangin nöbetlerine devam ederken, Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Degirmenyani mevkiinde kurulan koordinasyon merkezinde orman isçileri ile yemekte bir araya geldi. Yemek öncesinde orman isçilerine tesekkür etmek için canli baglanti yapan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’yi arayarak orman isçilerine tesekkür etti. Yanginin ilk gününden bu yana tüm ekiplerin yogun çaba sarf ettigine dikkat çeken Erdogan, “Herhangi bir olay cereyan etmeden bu isi bitirdiniz. Tabi 4 bin 500 hektar gibi bir arazi maalesef helak oldu. Tabi yeniden insa edecegiz. Dikimini yapmak suretiyle fidanlarimizi ekecegiz ve yeniden ihya edecegiz. Gerek Orman Genel Müdürlügümüz, gerek tüm STK’lar hep birlikte mücadele verdik. Daha önce Mugla, Antalya, Alanya’daki orman yanginlarinda nasil basardiysak ayni sekilde bu isi de basaracagimiza inaniyorum. Sivil toplum kuruluslarimiza inaniyorum. Ayni sekilde Orman Genel Müdürlügümüzün koordinesinde bu isi basarmak suretiyle netice alacagimiza olan inancim tamdir” dedi.



Orman isçilerine tesekkür eden Bakan Kirisci, “21 Haziran günü baslayan yangindan dolayi bütün birimlerimiz teyakkuz haline geçmis ve 8 dakika gibi kisa bir sürede gerekli çalismalar baslatilmis ve an itibariyle de kontrol altina alinmistir. An itibariyle de 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer ve 760 personelimiz bu operasyonda aktif olarak görev almistir. Daha sonra gelen destekler ile birlikte yogun çaba sarf edilmistir. Hamdolsun 68 saat gibi bir sürede sizlerin alin teri ve gayreti ile bu operasyon sonlandirmistir. Dün ve bugün sogutma islemlerinde çalismalarimiz yürütülmüstür. Özellikle her birinize gerek sahsin ve milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Iyi ki varsiniz. Cumhurbaskanimizin talimatlari ile size ikramimiz olacak. Çam sakizi çoban armagani. Tekrar gayretleriniz için ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA