Ukraynali Çocuklar Için Iki Belediye Baskani El Ele Verdi

Kusadasi Belediyesi, savastan kaçan Ukraynali kadin ve çocuklar için Ukrayna’daki kardes sehri Çerkasi Belediyesi ile el ele verdi. Çerkasi Belediye Baskani Anatolii Bondarenko ile internet üzerinden görüntülü görüsme yapan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, savasin bir an önce bitmesini dileyerek Kusadasi’na gelen savas magduru kadin ve çocuklar için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.

Ukraynali Çocuklar Için Iki Belediye Baskani El Ele Verdi


Kusadasi Belediyesi Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi askeri harekat nedeniyle ülkelerini terk ederek Kusadasi’na gelen savas magduru kadin ve çocuklari yalniz birakmiyor. Kusadasi Belediyesi Ibramaki Sanat Galerisi’nin ev sahipligi yapmis oldugu ’Çocuklarin Gözünden Savas, Aci ve Umut’ isimli resim sergisi ’Kusadasi’ndan Çerkasi’ye Sevgi ve Dostluk Köprüsü’ isimli resim etkinligi düzenlendi.

Etkinlige katilan savas magduru çocuklara Kusadasi Kent Konseyi yabancilar meclisi üyeleri Sükran Atli ve Habip Yanç tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik boyunca Ukraynali savas magduru çocuklarin yapmis oldugu resimler, Rusya’nin düzenledigi askeri harekat nedeniyle Ukrayna’nin dogusu ile güneyinde yasarken aileleri ile güvenli gördükleri Çerkasi’ye siginan savas magduru çocuklara gönderilecek.

Düzenlenen etkinligin ardindan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve Kusadasi Kent Konseyi Yabancilar Meclisi Koordinatörü Olena Burgaç, internet üzerinden Çerkasi Belediye Baskani Anatolii Bondarenko ile görüntülü görüsme yaparak resim etkinligi ve Ukrayna’nin durumu hakkinda konustu.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, "Ukrayna’nin basinda olan savastan dolayi yasanilan kayiplar için çok üzgünüm. Umarim bir an önce savas son bulur ve baris gelir. Ukrayna’daki savastan magdur olan yaklasik 120 kadin ve çocugu Kusadasi’nda agirlayarak yaninda olmaya çalisiyoruz. Burada yasayan Ukraynali ebeveynlerin çocuklarinaIbramaki Sanat Galerisi’ni resim sergisi için açtik.Bugün de resim etkinligi için ev sahipligi yaptik. Kusadasi olarak her zaman elimizden geleni yapmaya haziriz” dedi.



Çerkasi Belediye Baskani AnatoliiBondarenko ise, “Iyi görünüyor olabiliriz ama ayakta kalmak ve iyi görünmek bizim için çok zor. Güçlü kalmak için elimizden geleni yapiyoruz. Bize verdiginiz desteklerden dolayi çok mutluyuz. Biliyoruz ki elinizden geleni yapiyorsunuz. Savas burada olmuyor ama biz ülkemizi korumaya çalisiyoruz. Temennimiz bu savasin bir an önce bitmesi ve Ukraynali savas magduru ailelerin evlerine geri dönmesi. Yaralarini kendi akrabalari ve burada kalan aileleriyle birlikte saracaklarini biliyoruz. Sonrasinda Kusadasi’na sadece turist olarak geldikleri günler olacak. Biz de resmi heyet olarak Kusadasi’na gelerek sizlerle görüsmek ve kardes sehir iliskilerimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA