Suudi Arabistan'in Türkiye'ye Uyguladigi Seyahat Yasagi Kalkti, Oto Kiralama Firmalarina Yogun Talep Var

Suudi Arabistan’in Türkiye’ye uyguladigi Korona virüs kaynakli seyahat yasagini kaldirmasinin ardindan Trabzon’da faaliyet gösteren turizm tesisleri ve oto kiralama firmalarina yogun talep yasaniyor.

Suudi Arabistan'in Türkiye'ye Uyguladigi Seyahat Yasagi Kalkti, Oto Kiralama Firmalarina Yogun Talep Var
Suudi Arabistan’in Hindistan, Vietnam ve Etiyopya’ya ile birlikte Türkiye’ye uyguladigi seyahat yasaginin kaldirildigini açiklamasi Trabzon’da basta turizmciler ve oto kiralama sirketlerinin yüzünü güldürdü. Trabzon’da Temmuz ayi ile birlikte gelecek olan Suudi turistlerin yörede ticareti hareketlendirecegi düsünülüyor.

Trabzon’da faaliyet gösteren oto kiralama firmalari, yaklasik 2 yil süren pandeminin ardindan bu sezon simdiden yogun bir talep aldiklarini belirterek özellikle Suudi Arabistan’in Türkiye’ye seyahat yasagini kaldirmasinin islerini daha da artirdigini söylediler.

Trabzon’da faaliyet gösteren bir oto kiralama firmasinin yetkilisi olan Ismet Özpinar bu yil, turizmciler için iyi bir sezon olacagini belirterek Suudi Arabistan’in kapilari açmasi is potansiyellerini daha da artirdigini söyledi.

Oto kiralama için rezervasyonlarin yogun bir sekilde sürdügünü kaydeden Özpinar, “Bu sene insallah iki yillik pandemi sürecinin ardindan turizmciler için güzel bir atilim yili olacak. En önemlisi de Suudi Arabistan’in kapilari açmasi, bizim potansiyelimizi daha da artirdi. Insallah bu sene iyi bir ivme bekliyoruz. Rezervasyonlarimiz basladi su an yogun bir sekilde devam ediyor ancak; su anda araç konusunda yine sikinti olacagini düsünüyorum. Çünkü uzun süredir yani 2-3 yildir gelmeyen Suudi müsterilerimiz burada evi olanlar 50-60 günlük taleplerde bulunuyorlar. Hepsi de araç kiralama talebinde bulundular gelecekler. Kendileri Avrupa’da yaptiklari rezervasyonlari iptal ettiklerini söylüyorlar buraya yogun bir talep olacak insallah. Dolayisiyla su anda rezervasyonlarda patlama yasaniyor” dedi.



"Su anda en uygun günlük araç kiralama fiyati bin TL ile üç bin TL arasinda degisiyor"

Pandemide önemli kayiplar yasadiklarini ifade eden Özpinar, “Pandemiden önce ihtiyaca cevap vermekte zorlaniyorduk pandemide bayagi bir düsüs, kayiplar yasadik. Su anda herkes yatirim yapti, insallah gelen taleplere cevap verecegiz ancak zorlanma yasayacagiz. Özellikle Temmuz-Agustos aylarinda araç konusunda biraz sikinti yasayacagiz. Fiyatlarimizda tabi ki bir degisiklik oldu yurt disindan gelen Arap misafirlerimiz hep üç yil öncesinde kaldilar ancak Türkiye’de sartlar degisti. Su anda olaya eski sistem üzerinde bakiyorlar ama fiyatlar degisti. Su anda en uygun günlük araç kiralama fiyati bin TL ile üç bin TL arasinda degisiyor” diye konustu.



"Trabzon’da yaklasik 10 bin kiralik araç trafige çikacak"

Trabzon’da yaklasik 10 bin kiralik aracin trafige çikacagini kaydeden Özpinar, “Trabzon’da yaklasik 10 bin araç piyasada olacak. Trabzon’a yogun bir talep var, sezonun kisa olmasina ragmen yeterli gelmiyor. Sezon kisa oldugu için Trabzon’a 2-3 ay yogun bir sekilde talep oluyor bu nedenle yeterli olmuyor. Bizim için en önemli tabi ki Suudi pazari, Suudi pazari çok önemli çünkü; 40 milyona askin bir nüfusu var diger Arap ülkelerinin nüfusu 3-5 milyon dolayisiyla onlar bizi tatmin etmiyor. Suudi nüfusu yogun, talepleri fazla oldugu için yine de en iyi hizmeti vermeye çalisiyoruz” seklinde konustu.



"Bölgeyi bizden iyi biliyorlar"

Arap turistlerin bölgeyi kendilerinden daha iyi bildigini belirten Özpinar, “Bu bölgede gitmedikleri yer yok, onlar bölgeyi bizden daha iyi biliyorlar. Bütün yaylalar olmak üzere Uzungöl, Ayder, Uzungöl onlarin zaten vazgeçilmezi. Sümela, Hidirnebi, Kayabasi Yaylasi bunun gibi birçok yeri geziyorlar. Hepsi arastirma yaparak geliyorlar. Buralari iyi biliyorlar belki de buralari bizden daha iyi biliyorlar . Sosyal medyayi çok yogun olarak kullaniyorlar örnegin rezervasyon talepleri bize sosyal medya üzerinden geliyor bir çok talebi oradan aliyoruz. Ayni zamanda sosyal medya üzerinden bölgeyi de iyi tanitim yapiyorlar. Bölgeyi bizden daha iyi biliyorlar diyebilirim” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Trabzon Havalimani yakinindaki Pelitli mahallesinde araç kiralama sirketlerinin park alanlarinin disinda çok sayida kiralik araç sokaklarda ve caddelerde park halinde durarak müsterilerini bekliyor.
Kaynak: İHA