Kusadasi Belediyesi 'En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri Düzenleyen Belediye' Seçildi

Kusadasi Belediyesi, bir kez daha Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) tarafindan koordine edilen ’En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri’ ödülüne layik görüldü.

Kusadasi Belediyesi 'En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri Düzenleyen Belediye' Seçildi


TÜRÇEV’in her yil mavi bayrak programi gerçeklestirilen çevre egitim ve bilgilendirme etkinliklerinin degerlendirmesi sonucu verdigi ‘En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri’ ödülleri, Kocaeli Kandira Seyrek Plaji’nda düzenlenen Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreninde sahiplerine takdim edildi. Kültür ve Turizm Bakanligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Ankara Üniversitesi Egitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Doga Koruma Merkezi’nden olusan jüri tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda Kusadasi Belediyesi, bu yil da ödülün sahibi oldu. Türkiye’de çevre bilincini arttirmak amaciyla verilen ödülü Kusadasi Belediyesi ile birlikte Alanya Belediyesi, Antalya Büyüksehir Belediyesi, Muratpasa Belediyesi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Sile Belediyesi ödül aldi.

Kusadasi Belediyesi adina ödülü alan Temizlik Isleri Müdürlügü’nden Çevre Mühendisi Sükran Albayrak, TÜRÇEV tarafindan koordine edilen Uluslararasi Mavi Bayrak Programi kiyilarin korunmasi ve sürdürülebilirliginin saglanmasi hedefiyle organize edilen ’En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri’ ödülüne bir kez daha layik görülmenin mutluluk verici oldugunu belirtti.

Albayrak, Kusadasi Belediyesi olarak çocuklar ve gençler basta olmak üzere tüm toplumda çevre koruma bilincinin olusturulmasi için çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA