Kadin Din Görevlileri Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi Bölge Finali Aydin'da Gerçeklestirildi

Camiler ve Din Görevlileri Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ’Kadin Din Görevlileri Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi Bölge Finali’ Aydin Il Müftülügü ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Kadin Din Görevlileri Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi Bölge Finali Aydin'da Gerçeklestirildi


Aydin Il Müftülügü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarismaya bölge illerde yapilan elemelerde birinci olan kadin din görevlileri katildi.

Diyanet Isleri Baskanligi Ankara Dini Yüksek Ihtisas Egitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur baskanliginda olusturulan komisyonda Aydin Il Müftü Yardimcilari Mehmet Atay, Melek Sevindi, Germencik Ilçe Müftüsü Selman Coskun, Efeler Sehit Orkun Alp Arslan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Meslek Dersi Ögretmeni Hatice Çokyavuz komisyon üyesi olarak yer aldi.

Açis konusmasi yapan Il Müftü Vekili Mehmet Atay, "Bölge finalinin Aydin ilinde yapilmasi bizleri çok mutlu etti. Kur’an-i Kerim adina yapilan her türlü etkinlik, çalisma, faaliyet degerlidir. Bu yarismalar nice güzelliklere vesile olsun insallah. Tüm yarismaci hocalarimiza basarilar diliyorum" dedi.



Ardindan söz alan Ankara Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, "Dinin temeli Kur’an-i Kerim, Diyanet Isleri Baskanliginin temeli de Kur’an-i Kerim Ögreticileridir. Sizler mukaddes bir görev icra etmektesiniz. Toplumu ilgilendiren her konuda görev alan kisilersiniz. Göreviniz mukaddes oldugu kadar da özveri ve sabir isteyen bir istir. Cenab-i Hak yardimciniz olsun. Icra edecegimiz bölge finali yarismasinda da hepinize basarilar diliyorum" diye konustu.



Bodur’un yarisma hakkindaki konusmasinin akabinde kuralar çekilerek yarismaya geçildi. Vatandaslar, din görevlileri ile Kur’an kursu ögrencilerinin katildigi yarismanin sonunda Denizli’den Fatime Betül Basa birinci, Aksaray’dan Fatma Akpinar ikinci, Kayseri’den Merve Büsra Akar ise üçüncü oldu.

Denizli’den Merkezefendi Karahasanli Kur’an Kursu Ögreticisi Fatime Betül Basa Bölge birincisi olarak 8 Eylül 2022 tarihinde Kars’ta yapilacak olan Türkiye Finali’ne katilmaya hak kazandi.

Yarismada dereceye girenlerin jüri heyetince ödüllerinin verilmesi sonrasi çekilen hatira fotografi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA