Ilk Kez Düzenlenen Festivalde Pilotlar Nefes Kesti

Ilk kez düzenlenen Türk Hava Kurumu Havacilik Festivali, Eskisehir’de seyircilere görsel sölen yasatti.

Ilk Kez Düzenlenen Festivalde Pilotlar Nefes Kesti
Eskisehir’in Inönü ilçesinde düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olma özelligine sahip oldugu belirtilen festivale uçaklarin sölenleri damga vurdu. Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, Inönü Belediye Baskani Kadir Bozkurt ve Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Baskani Abdullah Kaya’nin da yer aldigi festivale vatandas yogun ilgi gösterdi. Festivalde, minikler aileleriyle birlikte uçaklari yakindan tanima ve simülasyon uçuslarla gerçekçi uçus keyfini tatti. Hayati boyunca planör uçaga binmemis vatandaslar da, pilotlar esliginde uçuslar yaparak festivale renk kattilar. Ilk kez düzenlenen Türk Hava Kurumu Havacilik Festivali, 26 Haziran tarihine kadar misafirlerini agirlamaya devam edecek.

“Festivalimizin sportif havaciligin Türkiye’de taninmasina büyük fayda saglayacak”

Ilk kez motorsuz bir planöre binme heyecani yasayan Baskan Abdullah Kaya, uçusundan önce su ifadeleri kullandi:

“Festivalimizin sportif havaciligin Türkiye’de daha fazla taninir ve bilinir olmasina büyük bir katki sunacagini düsünüyorum. Bu amaçla da hayatimda ilk kez bir planör uçusunu deneyimleyecegim. Arkamizdan da yüz binlerce gencin bunlari test etmesini diliyorum. Ilk defa uçacagim için mutlu hissediyorum. Pandeminin ardindan insallah daha fazla bu tarz uçagimiz da uçuslarini yapacak.”

“Herkese bunun için çok tesekkür ediyorum”

Hayatinda ilk kez planör uçusu yapan Ozan Erbay da duygularini, “Daha önce çok istiyordum. Bakalim insallah bir sey olmaz. Ilk defa biniyorum. Çok heyecanliyim. Herkese bunun için çok tesekkür ediyorum.” diye ifade etti.



“Gençlerimiz bu konuda çok basarili”

Festival heyecanini yerinden takip etmek için festivale gelen Safiye Terlemezoglu, gününün çok güzel geçtigini dile getirdi. Terlemezoglu, “Bol bol oksijen aliyoruz. Yarismalari ve uçuslari izledik. Su an bulundugumuz ortamdan çok mutluyuz. Uçaklarda jet motorlarini ilk kez gördüm. Çok hosuma gitti. Gençlerimiz bu konuda çok basarili. Çok etkilendim hepsinden” dedi.



“Hava sartlarina göre muhtesem uçuslar oluyor”

Etkinligin müthis bir sekilde sürdügünü belirten Emre Saglik ise, bütün hava sporlarini görebildigini ifade etti.

Havacilikla alakali bütün tutkunlarin burada oldugunu söyleyen Saglik, “Hava sartlarina göre muhtesem uçuslar oluyor. Gayet basarili bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Hayatimiz boyunca görmedigimiz hava pilotlarinin yeteneklerini görebiliyoruz. Ilerleyen senelerde tekrar devam etmesini diliyorum” sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA