Hayir Çarsisiyla Ihtiyaç Sahiplerine Ulasiyorlar

Gümüshane’nin Kürtün ilçesinde Kaymakamlik tarafindan olusturulan Hayir Çarsisi’nda ihtiyaç sahibi vatandaslarin kiyafet ihtiyaçlari görülüyor.

Hayir Çarsisiyla Ihtiyaç Sahiplerine Ulasiyorlar
Daha önce ihtiyaç dogrultusunda alinip dagitilan elbiseler için talep olunca Ilçe Kaymakami Mehmet Çagatay Çakal’in talimatiyla atil durumdaki lojman dairesi Hayir Çarsisi magazasina çevrildi.

Hayirsever is insanlari ve kuruluslariyla yapilan baglantilarin ardindan pantolonundan ayakkabisina varincaya kadar yaklasik 2 bin parçadan olusan elbiseler Hayir Çarsisina konularak ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Kürtün Sosyal Yardimlasma Vakif Müdürü Serhat Düzgün, ihtiyaç sahibi ailelere çok çesitli yardimlar yaptiklarini belirterek “Vakfimizda küçük çapli kiyafetler alip ihtiyaç sahibi ögrencilere veriyorduk. Talep fazla olmaya baslayinca Kaymakamimiz daha büyük bir proje yapalim dedikten sonra hayirsever yardim kuruluslariyla ve is insanlariyla görüsmeler yaptik. Onlarin sayesinde bize yaklasik 2 bin parça tamami bagis olarak geldi” dedi.

Atil durumdaki lojmani magaza yaparak hayir çarsisina dönüstürdüklerini dile getiren Düzgün, “Küçük çocuktan bebek kiyafetlerine, yetiskinlere kadar hepsi var. Ayakkabi bölümünde de çocuklar için her numara var. Su anlik bir sikintimiz yok. Vatandaslarimiz memnun. Bazi durumlarda vatandaslarimiz geliyor magazamizdan bedenine göre aliyor bazen de biz ailenin kisi sayisi beden ölçüleriyle beraber paketlerini hazirliyoruz kendilerine aktariyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA