Çankiri Valiliginden, Belediye Baskani Adayina Tehdit Iddiasi Ile Ilgili Açiklama

Çankiri Valiligi, Dodurga beldesinde Adalet Partisi belediye baskan adayi Emine Yayla ve kadin partililerin tehdit edildigi iddialarinin asilsiz oldugunu açikladi.

Çankiri’nin Orta ilçesi Dodurga beldesinde 3 Temmuz tarihinde yapilacak olan seçim öncesi Adalet Partisi belediye baskan adayi Emine Yayla ve kadin partililerin kaldigi misafirhanenin önüne kanli ceket birakildigi iddiasi ile ilgili Çankiri Valiligi tarafindan açiklama yapildi.

Tehdit iddialarinin asilsiz oldugunun belirtildigi açiklamada, kanli ceket ile ilgili inceleme baslatildigi belirtilerek, “Orta ilçemiz Dodurga Beldesinde, 25 Haziran 2022 günü saat 17.00 siralarinda seçim faaliyeti yürüten Adalet Partisinin kadin çalisanlarinin kaldigi misafirhanenin girisine kanli bir ceket birakildigi yönünde ihbar alinmistir. Ihbar sonucunda bahse konu durum nöbetçi savciya bildirilmis ve derhal arastirmaya baslanilmistir. Yapilan arastirmada kanli ceketi misafirhanenin girisine F.K. isimli bayanin biraktigi anlasilmis, F.K., torunlari ile beraber küçükbas hayvan kestiklerini ve dinlenmek için söz konusu misafirhanenin merdivenine oturduklarini beyan etmis, merdivenin soguk olmasindan dolayi üzerine oturmak için ceketi merdivene koydugunu ve orada unuttugunu beyan etmistir. Adalet Partisi yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir sikayetlerinin olmadigini beyan etmislerdir. Dodurga beldemizde yapilacak olan seçimin güven içerisinde gerçeklesmesi için gerekli tüm tedbirler sürekli ve eksiksiz olarak alinmaktadir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA