Savas Halindeki Iki Ülke Ukrayna Ve Rusya, Esenyurt'tan Baris Güvercini Uçurdu

Esenyurt Belediyesi’nin düzenledigi 1. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali basladi. Dünya kültürlerini bir araya getiren festivalin ilk gününde, savas halindeki Ukrayna ve Rusya’yi temsil eden dansçilar sahneye çikarak birlikte baris güvercini uçurdu.

Savas Halindeki Iki Ülke Ukrayna Ve Rusya, Esenyurt'tan Baris Güvercini Uçurdu


Esenyurt’ta ilk defa yapilan uluslararasi festival, bulusma ve yürüyüs kortejiyle basladi.

Ilçe sakinlerini selamlayan Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, vatandaslari görkemli festivale davet etti. Ülkelerinin kültürlerini temsil eden misafir gruplar, ilçenin parklari ve toplu konut bahçelerinde yaptiklari gösterilerin ardindan yürüyüs korteji ile Esenkent Rifat llgaz Açik Hava Tiyatrosu etkinlik alanina geçti. Yüzlerce kisiden olusan kortej, Esenyurt Belediyesi’nin baris ve kardeslik sahnesinde bir araya geldi. Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin ardindan IBB bando ekibi kisa bir konser verdi. 16 ülkenin katildigi festival coskusuna siyasi partilerin ilçe baskanlari, belediye baskan yardimcilari, Esenyurt Kent Konseyi, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yani sira binlerce Esenyurtlu ortak oldu.

Ukrayna Ve Rusya, birlikte baris güvercini uçurdu

16 ülkeden gelen dans ve gösteri gruplari açilis seremonisinde sahneye birlikte çikarak birlik, beraberlik ve dostluk mesaji verdi. Ülkelerini temsil eden kültür elçileri ile sahnede bir araya gelen Baskan Bozkurt, savas halindeki Ukrayna ve Rusya’dan gelen dansçilarla birlikte baris güvercini uçurdu. Esenyurtlular ise o sirada "Savasa hayir!" sloganlariyla baris ve kardeslik mesaji verdi.

“Konforumuzu arttirmak istiyorsak daha fazla çalismaliyiz”

Sahnede festivalin açilis konusmasini yapan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Bizim hayallerimiz vardi o nedenle Esenyurt’ta aday olduk. Çünkü biz Esenyut’un umudun sehri oldugunu biliyorduk. Bu ilçeyi olusturan vatandaslarimizin çogu Türkiye’nin degisik bölgelerinden. Yeniden hayata tutunmak, bir seyler yapmak, kendilerini ifade etmek için buraya göçmüslerdi. Fakat geçmis yillarda bu çok fark edilmedi. Birçok degisik kültürden insanin yasadigi bir kent Esenyurt. Ayni zamanda dünyanin degisik bölgelerinden gelen farkli insanin yasadigi bir kent. 100 degisik dil konusuluyor Esenyurt’ta. Birçoklarina göre bu büyük bir problem ama bizim için büyük bir zenginlik. Biz bu zenginligin festivallere dönüstürülmesinden yanayiz. Karsimizdakini kendimize benzetmeden bu dünyada baris, kardeslik ile yasamak zorundayiz. Hirslarimizi kontrol etmeliyiz. Eger yasam konforumuzu arttirmak istiyorsak daha fazla çalismaliyiz. Daha çok üretmeliyiz. Ancak böylelikle dünyada baris ve kardeslik içerisinde yasariz. Bundan sonra Esenyurt; kültür, sanat, iyilik, güzellik, sevgi, hosgörü ve üretimle ile anilacak. Zaten dünyanin önemli sehirlerinden birisi. Özellikle kültürel birikim açisindan. Ama ekonomik boyut olaraktan da Türkiye’nin gayri safi milli yüzde 6’sini olusturan bir kent. Dolayisiyla hep güzelle, güzelliklerde anacagiz. Kendini ifade etmek isteyen herkesi destekleyecegiz ve önünü açacagiz” dedi

Gösteri alani tika basa doldu

Festival açilis seremonisinin ardindan sahneye ilk çikan ekip, Türkiye’yi temsilen Esenyurt Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu oldu. Anadolu’nun birçok yöresine ait oyunlari oynayan topluluk, izleyicilerden büyük alkis topladi. Daha sonra sahne alan dansçi misafir gruplar, yöresel kiyafetleri ve danslariyla ülkelerinin kültürlerini yansitma firsati yakaladi. Gösterileri ilgiyle izleyen Esenyurtlular, amfi tiyatroyu tika basa doldurdu. Ilk günün finalinde uluslararasi halk danslari topluluklarinin gösterileri ve Anadolu Atesi’nin özel dans gösterisi, izleyenleri büyüledi. Gösterinin ardindan ilk günkü program vatandaslarin coskulu alkislariyla tamamlandi.
Kaynak: İHA