Kütahya'dan Dumlupinar'a Fotografçilik Maratonu Basladi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin (DPÜ) paydasi oldugu Zaferin 100. Yilinda Kütahya’dan Dumlupinar’a Fotografçilik Maratonu basladi.

DPÜ, Kurtulus Savasi’ni zaferle taçlandiran Dumlupinar Meydan Muharebesi’nin kesin zaferle sonuçlandigi Kütahya’da, Kütahya Evliya Çelebi Fotograf Dernegi (EÇFOD) ile Türkiye Fotograf Sanati Federasyonunun (TFSF) destekleri ile Zaferin 100. Yilinda Kütahya’dan Dumlupinar’a Fotografçilik Maratonu adiyla düzenlenecek yarismanin paydaslarindan biri oldu. Sehitleri anmak, fotografin, sosyal medyanin gücünü kullanarak manevi duygulari gelistirmek ve Büyük Zafer’i gelecege tasimak amaciyla düzenlen yarisma, dijital, renkli veya siyah-beyaz fotograf ile drone fotografi olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Basvurularin 24 Haziran’da baslayacagi yarismada, kategori birincilerine 10 bin, ikincilerine 7 bin, üçüncülerine ise 5 bin TL ödül ile madalya sunulacak. EÇFOD’dan yapilan açiklamada yarismada ayrica Sehit Sancaktar Özel Ödülü’nün de verilecegi açiklandi. Etkinlikler çerçevesinde DPÜ’de 25 Haziran günü sergi ve sunumlar düzenlenecek.
Kaynak: İHA