Türk Mutfagi Aski Nijeryali Ruth'u Asçi Yapti

Binlerce kilometre öteden geldigi Türkiye’de Türk mutfagina hayran kalan Nijeryali Ruth, gastronomi kenti Gaziantep’te gördügü egitimle asçi oldu. Kanada’ya gidip Türk ve Antep mutfagi üzerine bir restoran açmayi planladigini söyleyen Ruth, “Türk ve Antep mutfagini çok seviyorum” dedi.

Türk Mutfagi Aski Nijeryali Ruth'u Asçi Yapti
Yaklasik 4 yil önce Türkiye’ye 7 bin kilometre uzakliktaki Nijerya’dan Bursa’ya üniversite egitimi için gelen 25 yasindaki Nijeryali Abosede Ruth Awoniyi’yi, Türk mutfagi aski asçi yapti. Begendigi Türk yemeklerini kendisi de keyifle pisirmeye baslayan Ruth, Bursa’da egitim gördügü Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi programindan mezun olduktan sonra asçi olmaya karar verince egitim görmek için arastirmaya basladi.

Sosyal medya üzerinden buldugu Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin Mutfak Sanatlari Egitim Merkezi (MUSEM) ile iletisime geçen Ruth, egitim görmek için gastronomi kenti Gaziantep’e geldi.

Türk mutfaginin Nijeryali asçisi oldu

MUSEUM’da gördügü 8 aylik egitimin ardindan Türk lezzetlerine hakim olan Ruth, özellikle Gaziantep mutfagina hayran kaldi. Egitimini tamamlayarak kentteki bir restoranda staj yapmaya baslayan Ruth, merkezin en basarili ögrencilerinden biri oldu. Güleryüzü ve tatli Türkçesi’yle MUSEUM’un nese kaynagi olan Ruth’un önümüzdeki plani Kanada’ya giderek Türk ve Antep mutfagi üzerine bir restoran açmak.

“Kanada’ya gidip Türk mutfagi restorani açacagim”

MUSEUM’la sosyal medya üzerinden tanistigini anlatan Ruth, egitim almak için Bursa’dan Gaziantep’e geldigini aktardi. MUSEUM’da egitim gördügünü belirten Ruth, “Egitim çok güzeldi. Hocalarim çok iyiydi. Burada çok yemek ögrendim. Antep mutfagini çok sevdim. Kebap, yuvarlama, asure, perde pilav gibi çok Türk yemegini ögrendim. Bu yemekleri yapabiliyorum. Asure, baklava, kebap ile yuvarlamayi çok seviyorum. Su an egitim bitti. Bir restoranda staj yapmaya basladim. Planlarimda Kanada’ya gidip Türk ile Antep mutfagi üzerine bir restoran açmak var. Türk ve Antep mutfagini çok seviyorum” ifadelerini kullandi.

“Ruth’un bayagi lezzetli eli var”

MUSEUM’da Ruth’a egitim veren Profesyonel Asçilik Egitmen Sefi Ahmet Uygun ise, Ruth’un merkeze gelis hikayesini anlatti. Ruth’un Bursa’da ögrenci oldugu sirada asçi olmaya karar verdigini söyleyen Ahmet Uygun, “Sonrasinda sosyal medya üzerinden bizi buluyor. O sekilde gelerek bize basvurdu. 4 aylik bir profesyonel asçilik egitimi aldi. Artik yavas yavas onu da mezun ediyoruz. Yolun sonuna dogru geldi. Kendisi çok eglenceli birisi. Bizi çok eglendirdi. Su anda da bayagi yol kat etti. Bundan sonrasi için insallah yolu açik olur. Su anda bayagi sey ögrendi özellikle Antep mutfagina dair. Bundan sonraki planlarinda da dünyanin çesitli yerlerinde bu isi yapmak var. Insallah gittigi yerlerde de bizi ve Türk mutfagini güzel sekilde temsil eder diye düsünüyoruz. Ben Ruth’un yemeklerini çok begeniyorum. Bayagi lezzetli eli var. Ortaya çok güzel lezzetler çikardi” diye konustu.

Kaynak: İHA