Onlar Yanginin Gönüllü Kahramanlari Açiklamasi Toprak Üzerinde Dinlenip Söndürme Çalismalarina Katiliyorlar

Mugla’nin Marmaris ilçesinde devam eden orman yanginini söndürme çalismalarina katilan gönüllü kahramanlar, yerde yatip dinlendikten sonra söndürme çalismalarina devam ediyorlar.

Onlar Yanginin Gönüllü Kahramanlari Açiklamasi Toprak Üzerinde Dinlenip Söndürme Çalismalarina Katiliyorlar


Marmaris’te geçen yaz çikan orman yangininda kurulan “Yelken Gönüllüleri” ekibi, sloganlari “Ates beklemez” dogrultusunda yangin bölgesinde aktif olarak çalisiyor. Yanginin baslamasinin hemen ardindan bir araya gelen gönüllüler Degirmenyani mevkiinde devam eden alevlere müdahale ederek, yangin söndürme ekiplerine yardimci oluyor.

Elleri, yüzleri is içinde hayatlari pahasina ormani alevlerden korumaya çalisan gönüllüler kendi aralarinda olusturduklari sistem ile yangin bölgesinde görev yapiyor. Yaptiklari çalismalarin ardindan toplanma bölgesine gelen gönüllüler, toprak ve tas zeminde uyuyup dinlenme firsati buluyor. Dinlenme vakti sona eren gönüllüler çalismalara kaldiklari yerden devam ediyor.

Yelken Gönüllüleri üyesi Soner Kasap, “Dün gece saat 03.00’ten beri çalismalara destek veriyoruz. Sahadayiz ve devam ediyoruz” dedi.



Toprak ve tas zeminde yatarak dinlenen gönüllülerden Sertaç Soganci ise, Yelken Gönüllüleri olarak alevleri söndürmek için ugras verdiklerini, ormani korumak için ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazir olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA